CHP'deki tacizlere sessiz kalan Kılıçdaroğlu'ndan kadın hakları mesajları

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin "YaşamHak" projesinin tanıtım toplantısında konuştu. Partisinde yaşanan skandal taciz olaylarına değinmeyen Kılıçdaroğlu, "Kadına yönelik şiddetin artması hepimizin bu alana dikkat etmesi gerektiğini zorunlu kılıyor. Hepimizin ortak tavır takınması gerekiyor." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin "YaşamHak" projesinin tanıtım toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları;

Yaşama hakkına herkesin saygı göstermesi lazım. Kadına yönelik şiddetin artması hepimizin bu alana dikkat etmesi gerektiğini zorunlu kılıyor. Hepimizin ortak tavır takınması gerekiyor.

Asıl temel çözüm kadınların birlikteliğinde. Siyasette çok daha güçlü bir şekilde var olmalarında. Ben bütün kadınların belli bir hedef ilkesinde birleşmelerini istiyorum. Kadının siyasette çok daha güçlü var olmasıdır temel çözüm.

Siyasette ağırlıklı olarak var olmalıdır. Bu ülkede nüfusun yarısından fazlası kadın. Parlamentoya bakıyorsunuz, buralarda kadının gücü ne kadar? Kadın buralarda arzu ettğimiz ölçüde var olabiliyor mu?

Bütün kadın kardeşlerimden beklentim var. Ben sizin hakkınızı savunuyorum, daha çok görünür olmanızı istiyorum, onun için yapacağınız ilk şey Siyasi partiler yasasının değişmesi için çaba harcamaktır. Şunu yapmak zorundasınız, siyasi partiler yasasına cinsiyet kotasını getirmeyen partiye karşı duracağız. Gücünüzün farkında olun, olağanüstü bir gücünüz var. Kadınlar birleştikleri takdirde deviremeyeceğiniz iktidar yoktur.

Siz kadınlar şiddetten mağdursanız, istismardan mağdursanız yapacağınız bir şey var bu mağduriyetlere yol açan siyasi anlayışı bir kenara bırakacaksınız. Siyasi partiler yasasına cinsiyet kotası getirilmesi lazım. Elinizden alınan hakların iadesini isteyeceksiniz.

CHP'deki tacizlere sessiz kalan Kılıçdaroğlu'ndan kadın hakları mesajları ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu CHP kadın kolları
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.