'Biri polis 6 kişinin katiline müdürlük verildi'

Bir tanesi polis 6 kişiyi öldürmekle suçlanan, hakkında yaralama ve tecavüz suçlarından davalar bulunan Murat Katrağ isimli zanlının CHP'li Muratpaşa Belediyesi'nde işe alındığı iddia edildi. İlk olarak temizlik işlerinden sorumlu olan Katrağ'ın zamanla müdür olduğu belirtildi. Zanlı hakkında belediyeye 2018 yılında yapılan uyarılar yanıt bulmazken görevlerine devam ettiği ortaya çıktı.

Son aylarda tecavüz ve taciz iddialarıyla gündemden düşmeyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), yeni bir skandalla gündeme geldi.

İddiaya göre; Antalya'ya bağlı Muratpaşa ilçesinin CHP tarafından yönetilen Belediyesi, biri polis memuru 6 kişiyi katleden zanlıyı işe aldı. Görevine ilk olarak temizlik görevlisi olarak başlayan Murat Katrağ isimli zanlı, daha sonra ise müdürlüğe (saha sorumlusu) kadar yükseldi. İşte gündeme bomba gibi düşen o gelişmenin hikayesi...

İLK SUÇUNU ÇOCUK YAŞTA İŞLEDİ

Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre; Murat Katrağ, Antalya'da doğdu. İlk suçunu 14 yaşında işleyen zanlı, 1987 yılında hırsızlık nedeniyle emniyette işlem gördü. 

Daha sonra 1990 senesinde 'cebir kullanarak ırza geçme, iffete taarruz' suçlarından hakim karşısına çıktı. Bir yıl sonra ise kadın ve erkeke kadınmak suçlamasıyla emniyette ifadesi alındı.

5 VATANDAŞI SEBEPSİZ YERE ÖLDÜRDÜ

20 yaşına geldiğinde ise seri katile dönüşen zanlı, ilk cinayetini 1993 yılının şubat ayında işledi. Bu tarihten sonra Antalya kentinin kabusu haline gelen Katrağ, polis ekipleri tarafından aranırken gasp ettiği 2'si taksi şoförü, birisi tatlıcı, biri kamyon şoförü ve bir çoban olmak üzere sebepsiz yere 5 vatandaşı katletti. Söz konusu gelişmenin yaşandığı dönemde basında yer alan haberlerde zanlının bir de işkence yöntemi kullandığı iddia edildi. Hatta canından olan tatlıcının kazığa oturtulduğu öne sürüldü.

POLİSİ DE ŞEHİT ETTİ AFTAN YARARLANIP HAPİSTEN ÇIKTI

Bu cinayetler üzerine emniyet tarafından her yerde aranan Katrağ, dönemin başbakan yardımcısı Erdal İnönü'nün mitinginde polis memurları tarafından fark edildi. Ekiplerin kendisini izlediğini fark eden zanlı, bir polisi yaraladı ve olay yerinden kaçtı. Amansız takip sonucu bir evde sıkışan Katrağ, burada polis memuru Salih Kaçar'ı da şehit etti. Düzenlenen operasyonla yakayı ele veren zanlı böylece hapsi boyladı.

Mahkemede idam cezası alan zanlı, o dönemde çıkarılan af nedeniyle cezaevinden çıktı.

2 farklı cinsel taciz olayıyla 2015 ve 2019'da yine gündeme gelen zanlının 2015'te CHP'ye üye olduğu ortaya çıktı. Şu anda görevde olan CHP'li Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın her kampanyasında ve programında aktif rol alan Katrağ, partili vekiller ile de sıkı ilişkiler kurdu. 2017 senesinde 'hükümlü' kadrosundan belediyede işe alınan zanlı hakkındaki suç dosyaları belediyeye bildirilmesine rağmen herhangi bir yaptırım uygulanmadı. 

Belediyenin iştiraki olan Falez Anonim Şirketi'nde müdürlüğe getirilen Katrağ, hala görevine devam ediyor.

'Biri polis 6 kişinin katiline müdürlük verildi' ile ilgili etiketler Antalya CHP katil Muratpaşa Belediye Yeni Şafak Murat Katrağ
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.