Olağanüstü kurultay istiyorlar

CHP'de genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na muhalif olan ve "parti içi demokrasi" isteyen isimler"CHP için Demokratik Dijital Devrim Tüzük Taslağı" başlıklı bir bildiri yayınladı. Sö konusu bildiride İki kere üst üste genel seçimi kaybeden Genel Başkan’ın koltuğunu kaybetmesi ve Parti’nin Olağanüstü Kurultay’a gitmesi” önerileri yer aldı.

CHP'de "parti içi demokrasi" isteyenlerden bir hamle daha geldi. Bedri Baykam'ın öncülüğünde bir araya gelen Fikri Sağlar, Tolga Yarman, Mustafa Gazalcı, Ömer Faruk Eminağaoğlu ve Tevfik Kızgınkaya ve Ercan Karakaş "CHP için Demokratik Dijital Devrim Tüzük Taslağı" başlıklı bir bildiri yayınladı.

Oda TV'de yer alan habere göre, yapılan değişiklik önerilerinden biri “İki kere üst üste genel seçimi kaybeden Genel Başkan’ın koltuğunu kaybetmesi ve Parti’nin Olağanüstü Kurultay’a gitmesi” oldu.

Ankara-İstanbul-İzmir Parti içi Demokrasi Grupları’nın katılımı ve desteği ile hazırlananan taslakta CHP yönetimine sunulan öneriler şunlar:

· Cumhurbaşkanlığı adaylarının tüm üyelerin katılımıyla seçilmeleri

· Genel Başkan, Parti Meclisi, Milletvekilleri ve Belediye Başkanları’nın %3’lük Genel Merkez kontenjanı dışında tüm üyelerle seçilmesi

· Cinsiyet ve gençlik kotaları kapsamına giren üyelerin, seçilebilir noktalardan listeye girmeleri

· Güçlü Genel Sekreterlik kavramı ile beraber, üç Genel Sekreter Yardımcısı’nın alacağı önemli somut sorumluluklar

İki kere üst üste genel seçimi kaybeden Genel Başkan’ın koltuğunu kaybetmesi ve Parti’nin Olağanüstü Kurultay’a gitmesi

· Tüm üyelere verilecek Akıllı Kartlar ile partinin dijital çağa uyum sağlaması, üyelerin aday seçimlerinde ve her konuda “karar verici” noktaya yükselmesi"

Olağanüstü kurultay istiyorlar ile ilgili etiketler CHP tüzük taslak parti içi demokrasi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.