CHP'de 'manikür' isyanı! Kazan kaldırdılar...

CHP milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi’nin, eşinin belediye başkanı olduğu Ataşehir’de gittiği bir kuaförde yaşadığı olay CHP'de kazan kaldırdı. Habertürk yazarı Sevilay Yılman, olay sonrası partide yaşananları anlattı.

CHP milletvekili ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin eşi Gamze Akkuş İlgezdi, yıllardır müşterisi olduğu Ataşehir’deki kuaföre geçen yıl mayıs ayında yine gitti.

Her gittiğinde kendisine manikür yapan çalışanın başkasına hizmet verdiğini görünce sinirlendi. Kuaför olayın büyümemesi için diğer müşteriye bakan elemanı İlgezdi’ye yönlendirdi. Olaya sinirlenen müşteri İlgezdi’ye “Sizin siyasi kimliğiniz bizi ilgilendirmiyor, bizi mağdur etmeye hakkınız yok” dedi. 

Bu olaydan aylar sonra 17 Aralık günü Ataşehir Belediyesi’nden gönderilen tebligatta, kuafördeki asma katın usule aykırı ve kaçak olduğu belirtilerek bir ay içinde ruhsat alınması, aksi halde yıkılması gerektiği yazıyordu. 20 Aralık’ta gönderilen ikinci tebligatta ise asma katın 15 gün içinde yıkılması gerektiği bildirildi.

"ORAYI MÜHÜRLEYECEĞİM”

Belediyeyle sorun yaşamak istemeyen kuaför sahipleri, asma katı 31 Aralık’ta yıktırdı. 6 Ocak günü belediye ekipleri yeniden kuaföre gelerek mühürleme işlemi yapacaklarını söyledi. Bunun üzerine randevu alan işyeri sahipleri Emre Erçevik ve Hakan Erdem, Başkan Battal İlgezdi’yle konuyu görüştü. Erçevik, İlgezdi’nin kendilerine “Müşteri eşimi mağdur ediyor ve siz hiçbir şey yapmıyorsunuz, orayı mühürleyeceğim” dediğini iddia etti.

CHP'de 'manikür' isyanı! Kazan kaldırdılar...

CHP'LİLER KAZAN KALDIRDI

Habertürk yazarı Sevilay Yılman, olay sonrası CHP'de yaşananları anlattı.

"Başta CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu olmak üzere parti içinde söz sahibi CHP’liler konuyla ilgili serzenişlerini Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na iletmek için adeta yarışa girmişler." diyen Yılman, şöyle devam etti:

"Kazan kaldırmışlar yani haklı olarak...

Denilene göre, Kemal Bey de bir genel başkan yardımcısının aracılığı ile olayla ilgili izahat istemiş İlgezdilerden.

Ama onlar; “Yazılanlar, yapılan yorumlar kesinlikle doğru değil! Haber yandaş basının uydurması” deyip geçiştirmeye çalışmışlar.

Ancak adlarının geçtiği bu rezalet belge ve tanıklarıyla çarşaf çarşaf ortada olunca ve kamuoyunda da tepki gösterilince... Kılıçdaroğlu yakın kurmaylarından birinden bu konunun disiplin kuruluna sevki için MYK’ya getirilmesini istemiş.

Kaynağım diyor ki; “Önümüzde ilk MYK toplantısında ele alınacak bu konu ve İlgezdilere kesinlikle bir uyarı verilmesi kararlaştırılacak”

Bu iddiasını birkaç yerden de teyit ettim. Onlar da Kemal Kılıçdaroğlu’nun çok hiddetlendiğini ve karı/koca İlgezdilerin bu yaptığının parti ilke ve ahlakına kesinlikle aykırı bulduğunu söylüyorlar ama…

Ben yine de herhangi bir disiplin uyarısı filan olacağına inanmadığımın notunu düşmek istiyorum.

Çünkü bana kalsa hiçbir şey için değil, sırf bu hareket için bile olsa karı/koca İlgezdileri partiden tümden ihraç edilmesi için gereken tavrı alırım...

Ama zor!

Çünkü Kemal Bey’in İlgezdilere ben dahil, CHP’yi bilen tanıyan hiçbir meslektaşımın anlam veremediği şekilde çok özel bir zaafı var.

Tabii partide siyaset yapan, kan bağı olan insanlara bile böyle bir zaafı olmayan Kılıçdaroğlu’nun Battal İlgezdi ve eşi Gamze İlgezdi ile ilgili bu sonsuz kredisinin nedeni elbette çok merak ediliyor...

Kaynağıma göre bu son olay işte o krediyi tüketmiş ve İlgezdileri çok büyük bir şok bekliyormuş bu hafta.

Dedim ya; “İnanmıyorum” ama yine de; “Kemal Bey’dir bu, ne yapıp edeceği belli olmaz” deyip bir virgül koyup bu hafta yapılacak MYK toplantısını beklemeye koyuluyorum...
Şu an bildiklerim bu ama rahat olun, ne öğrenirsem öğreneyim hepsini sizlerle paylaşacağım..."

 Yazının tamamını okumak için tıklayınız...

CHP'de 'manikür' isyanı! Kazan kaldırdılar... ile ilgili etiketler CHP Ataşehir Battal İlgezdi kuaför
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.