CHP'de kumpas iddiası... Serdar Aksoy'a kumpas kurduğu iddia edilen 3 CHP'li vekil kim?

2020 yılında tutuklanan ve bir yıl sonra tahliye edilen Menemen Belediyesi eski Başkanı Serdar Aksoy, parti içinde kendisine kumpas kurulduğunu iddia etti. Görevden uzaklaştırılan CHP'li Aksoy, sahte imza ile tutuklandığını savunarak, ihale nedeniyle kendisine parti içinde kumpas kurulduğunu anlattı. Aksoy, kendisine kumpas kurulduğunu iddia ettiği CHP'li vekillerin ismini ise vermedi.

CHP’li Menemen Belediyesi eski Başkanı Serdar Aksoy hakkında partisine gelen şikayetler üzerine Kasım 2020’de soruşturma başlatılmış, İzmir’e gönderilen 3 CHP milletvekili, Aksoy hakkında rapor hazırlamıştı.

CHP Merkez Yönetim Kurulu, 16 Kasım’da Aksoy’u oy birliğiyle “kesin ihraç” istemiyle “tedbirli” olarak Yüksek Disiplin Kuruluna sevk etmişti. Aksoy ise 18 Kasım’da partisinden istifa ettiğini, görevine devam edeceğini duyurmuştu.

Ardından Menemen Belediyesine yönelik “zimmet ve irtikap” iddialarına ilişkin soruşturma başlatıldı. Operasyonun kapsamında Serdar Aksoy da vardı. Aksoy 24 Kasım 2020 tarihinde tutuklandı. Aksoy’la birlikte 11 kişi de tutuklandı, 7 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Gözaltına alınanlar arasında İYİ Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı O.Y. ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Belediye Meclis Üyesi T.F.Ç’nin de bulunduğu, bu kişilerin hurda satışı işiyle bağlantılı olduklarının iddia edildiği öğrenilmişti.

Aksoy’un da aralarında bulunduğu 10 kişi 7 Temmuz 2021’de adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Aksoy,  İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alındı. 

PARTİ İÇİNDE KUMPAS KURULDUĞUNU İDDİA ETTİ

Serdar Aksoy, yaşanan süreçle ilgili özellikle de partisi ve bazı milletvekilleriyle ilgili Veryansın Tv’ye çarpıcı iddialarda bulunmuş, kendisine kendi partisi içinden kumpas kurulduğunu öne süren Aksoy, sahte imzayla tutuklatıldığını belirtmişti. Aksoy, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan‘la ilgili de dikkat çeken iddialar ortaya attı.

Askoy, Seyrek'teki ihaleyle ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Seyrek, deniz kenarı olan bir yer değil ama körfezi görüyor, şu an çok rağbet gören Foça’ya yakın, üniversitelere komşu cephesi olan bir yer.

Parsellenmiş imara açık bir yer, 1 milyon m2. Projede, bin 300 adet villa, Bornova Forum tarzı yatay bir AVM ve bir de benzinlik ihalesine çıkacaktım. Tamamen kendi projem ve belediyeyi ayağa kaldıracak bir proje.

Belediye başkanı olarak açık ihale ile ihaleye çıkmak istedim. Kim fazla verirse o alacak şekilde.

AVM’nin tamamını belediyeye alacağız, benzinlik belediyeye, villalardan da bir miktarını alacaktık. Belediyenin hiçbir borcu kalamayacak ve sürekli bir gelir kaynağı direkt belediyenin kasasına akacaktı.

Menemen Seyrek cazibe merkezine dönüşecekti. 2000- 2500 civarı elit bir kesimi İstanbul, Ankara’dan ve birçok farklı kentten Menemen’e getirecektik. Talep çok yoğun oldu ihale için…”

Proje ses getirdi adeta Menemen konuşulur oldu İzmir genelinde. Birkaç gün içinde Bayraklı’da bir plazaya gelmem için davet etti iki CHP’li milletvekili. İsimlerini paylaşmak istemiyorum şu anda, ama zamanı gelince hesaplaşacağım mahkemede. İkisi de İzmir milletvekiliydi… Davet ettiler. Gaziantepli bir firma vasıtası ile 6 ayrı şirket varmış, ama 6’sı da sanki farklı firmaymış gibi. ‘Açık ihale olmasın’ dediler. Sanki farklı şirketler girmiş gibi pazarlık usulü olsun yönünde telkinde bulundular.

YALÇIN BAYER: O İSİMLER AÇIKLANSIN

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, Aksoy’un 3 vekilin sahte imzası ile tutuklandığı iddialarına değinerek, söz konusu isimlerin açıklanmasını istedi.

Twitter hesabından paylaşım yapan Bayer, şunları söyledi:

“İzmir Menemen Bel. Baş., eski bir milletvekilinin oğlu olan Serdar Aksoy Veryansıntv’de nasıl tutuklandığını anlatırken CHP ne durumlara düşmüş! Sahte imza ile kendisini tutuklatan 3 milletvekili kimdir? Makamını AKP’ye kaptıran Aksoy, kimlere tazminat davası açacaktır, bilinsin.”

CHP'de kumpas iddiası... Serdar Aksoy'a kumpas kurduğu iddia edilen 3 CHP'li vekil kim? ile ilgili etiketler Menemen CHP ihale Serdar Aksoy
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.