CHP'de Kılıçdaroğlu'na 3'üncü rakip!

Ümit Kocasakal ve Muharrem İnce'nin ardından bir isim daha CHP Genel Başkan Adaylığı'nı açıklıyor

CHP'de 3-4 Şubat'ta yapılacak olan 36. Olağan Kurultayı'nda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısına 3. aday çıktı. Daha önce İstanbul Barosu eski Başkanı Ümit Kocasakal ve Muharrem İnce aday olacağını açıklamıştı.

ÖMER FARUK EMİNAĞAOĞLU, ADAYLIĞINI PAZARTESİ GÜNÜ AÇIKLAYACAK

Avukat Ömer Faruk Eminağaoğlu 29 Ocak Pazartesi günü CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayacağını söyledi.

omerfaruk11

ÖMER FARUK EMİNAĞAOĞLU KİMDİR?

Ömer Faruk Eminağaoğlu 1967 yılında Artvin'in ilçesi Şavşat'da doğmuştur.

1988 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi. Yurdun çeşitli yerlerinde ve Yargıtay'da, yargıçlık ve Cumhuriyet savcılığı görevlerinde bulundu.

Eminağaoğlu, KHK ile kapatılan Yargıçlar ve Savcılar Birliği'nin (YARSAV) Başkanlığını yürütmüştü.

CHP GENEL BAŞKAN ADAYLIĞI İÇİN KAÇ İMZA GEREKİYOR?

CHP'nin Parti Tüzüğü'ne göre, genel başkanlık seçimine girmek için, bin 100 kurultay delegesinin 120'sinin imzası gerekiyor.

CHP Tüzüğü'nün 36. Maddesi'ne göre, Genel Başkan, kurultayca gizli oyla ve üye tam sayısının salt çoğunluğuyla seçiliyor. İlk iki oylamada sonuç alınamaz ise, üçüncü oylamada en çok oy alan aday seçiliyor.

CHP'de Kılıçdaroğlu'na 3'üncü rakip! ile ilgili etiketler CHP Kurultay Muharrem İnce Ümit Kocasakal ömer faruk eminağaoğlu aday Kılıçdaroğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.