Kılıçdaroğlu'na tavrın arkasında ne var?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir ziyaretinde, önce havalimanındaki karşılamaya, sonra da programlarına gitmeyen 8 milletvekilinin neden olduğu kriz büyüyor... Kulislerde ortaya atılan iddialarda ise kilit isim Tuncay Özkan...

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz hafta İzmir’i ziyaret ederek, çeşitli açılış ve temel atma törenlerine katıldı.

Kılıçdaroğlu’nun bu ziyaretinde, önce havalimanındaki karşılamayı, sonra da katıldığı programları 8 milletvekilinin boykot ettiği ortaya çıkmıştı. Zamanlama itibarıyla bu durumun, Muharrem İnce’nin parti kurması öncesi Kılıçdaroğlu’na tavır olduğu iddiaları gündeme gelmişti.

KILIÇDAROĞLU’NA TAVIR TUNCAY ÖZKAN VE TUNÇ SOYER NEDENİ İLE YAPILDI!

SuperHaber’in CHP kulislerinden edindiği bilgilere göre isimleri belirlenen söz konusu 8 milletvekili geçerli bir mazeret gösteremezlerse genel merkez tarafından savunmaları istenecek.

Diğer yandan, protestonun asıl hedefinin CHP milletvekili Tuncay Özkan olduğu belirtiliyor.

Buna göre, Boykotçu vekiller, Özkan'ın yerel seçimler öncesi başta Çiğli, Urla ve Menemen olmak üzere birçok ilçeye belediye başkanı ataması talebinin Kemal Kılıçdaroğlu tarafından kabul edilmesini unutmadılar.

8 milletvekili, Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz’un FETÖ’den, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un "zimmet ve irtikap" gibi suçlardan görevden alınmasından, Tuncay Özkan’ı sorumlu tutuyorlardı.

Tuncay Özkan’a tavır alan milletvekilleri Kemal Kılıçdaroğlu ile beraber İzmir’e gelmesi üzerine havalimanı ile diğer programlara katılmadılar. Kulislerde konuşulan bir diğer iddia ise, vekillerin tören öncesi Kılıçdaroğlu'na Narlıdere Metrosu tünelinde verilen birifinge, “aşağı inilecek vincin kapasitesi sınırlı” denilerek alınmamalarına tepki gösterdikleri için tavır aldı.

 

Kılıçdaroğlu'na tavrın arkasında ne var? ile ilgili etiketler CHP İzmir Kemal Kılıçdardoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.