CHP'de grev dalgası büyüyor: Avcılar da katıldı

CHP'li belediyelerin toplu iş sözleşmesine karşı çıkması nedeniyle grev kararları dalga dalga yayılıyor. Bakırköy, Kadıköy, Kartal, Ataşehir ve Maltepe belediyelerine bugün Avcılar da katıldı.

İstanbul'da CHP yönetimindeki belediyelerde çalışan işçiler, emeklerinin karşılığını alamadıkları için eylem başlattı.

Bakırköy, Kadıköy, Kartal, Ataşehir ve Maltepe belediyelerinde çalışan işçilere Avcılar da katıldı. İşçiler uğradıkları haksızlıkların giderilmesini ve daha iyi şartlar altında toplu iş sözleşmesine imza atmak istese de belediye başkanları şartları kabul etmedi.

TÜM BEL- SEN 1 No'lu Şube Başkanı İbrahim Sönmez, basın açıklamasında, geçen yıl nisan ayında imzalanması gereken toplu sözleşmenin hala imzalanmadığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Emekçileri oyalayan Turan Hançerli'nin toplu sözleşmenin imzalanması aşamasında müdürler ve başkan yardımcılarına toplu sözleşmede memurlara yapılan artışın 2 katı artış yapmayı dayatmasını sendikamız kabul etmemiştir. 'Bu artış kabul edilmezse toplu sözleşmeyi imzalamam.' diyen başkan toplu sözleşmeyi imzalamayarak 1 yıldır işçileri oyalamaktadır. Gelinen aşamada memurların 5 ikramiyesi, sözleşmeli memurların 9 ikramiyesi ödenmemiştir. Teknik personelin arazi tazminatı 2017 yılından bu yana ödenmemiştir. 31 Mart'a kadar tüm alacaklarının sözünü veren başkanın bu sözünün takipçisi olacağız."

CHP'de grev dalgası büyüyor: Avcılar da katıldı

ÇÖP DAĞLARI OLUŞTU

Bu durumdan ise sadece işçiler etkilenmedi. Birçok ilçede toplanmayan çöpler nedeniyle vatandaşlar isyan etti. Pandemi döneminde çöplerin toplanmaması ve belediye işlerinin aksaması vatandaşları rahatsız etti.

 

CHP'de grev dalgası büyüyor: Avcılar da katıldı ile ilgili etiketler CHP Eylem İşçi Avcılar Belediye grev
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.