CHP'de flaş gelişmeler: İmamoğlu ve Yavaş, Kılıçdaroğlu'nun adaylığını tescil etti

Cumhurbaşkanı adaylığı için adı geçen İmamoğlu ve Yavaş'tan flaş hamle geldi. Bugün partisinin düzenlediği toplantıda "Siz gerçekten benimle birlikte misiniz?" diye soran Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu ve Yavaş "Her koşulda yanındayım" mesajı verdi. Söz konusu gelişme Kılıçdaroğlu'nun adaylığının kesinleştiği yorumlarına neden oldu.

6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı sorusu yanıtsız kalmaya devam ederken CHP'de dikkat çeken gelişmeler yaşandı. Partisinin TBMM Grubu 27. Dönem 5. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu çarpıcı adaylık mesajı vererek "Benimle Birlikte misiniz?" diye sordu. Kılıçdaroğlu'nun konuyla ilgili sözleri şöyle:

"Siz gerçekten benimle birlikte misiniz? Bazılarınızın sesi çıkmıyor. Bazılarınızın da isteyerek veya istemeyerek zarar verdiğini görüyorum. Artık karar verin. Halk düşmanlarını beraber yenecek miyiz, yenmeyecek miyiz? Benimleyseniz, benimle olduğunuzu da artık hissetmek istiyorum. Sırtımı size yaslayacağımı bilmek istiyorum."

YAVAŞ VE İMAMOĞLU DESTEK VERDİ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun sözlerine ise iki flaş yanıt geldi. Kılıçdaroğlu'na karşı adaylık mücadelesi verdiği kulislere yansıya İBB Başkanı İmamoğlu ve Ankara büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş Kılıçdaroğlu'na destek veren paylaşımlar yaptı. İki belediye başkanı, Kılıçdaroğlu'nun yanında olduklarını deklare etti.

Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda uzun süre isimleri üst sıralarda yer alan İBB Başkanı İmamoğlu ile ilgili son çıkan iddialarda, İmamoğlu'nun gözünü CHP'nin Genel Başkanı koltuğuna diktiği iddia ediliyordu. Öte yandan Mansur Yavaş'ı ise İYİ Parti'nin aday göstermek istediği gelen haberler arasında yer alıyor. Ortaya çıkan son gelişmelerin adaylık tartışmalarına nasıl etki edeceği merak edilirken, Kılıçdaroğlu'nun adaylığının kesinleştiği yorumlarına da neden oldu. 

CHP'de flaş gelişmeler: İmamoğlu ve Yavaş, Kılıçdaroğlu'nun adaylığını tescil etti ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu Kemal Kılıçdaroğlu Mansur Yavaş destek
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.