Bakanlık yetkilileri müdahale etti

CHP İstanbul İl Başkanlığı bu sefer bir tadilat usulsüzlüğü ile gündeme geldi. Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın kiraladığı binada izinsiz tadilat başladı. İmar yönetmeliğine aykırı tadilat bakanlık yetkililerince durduruldu.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun yönettiği binada izinsiz tadilat başladı. Konu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerine bildirildi.

Bakanlık izinsiz tadilatı durdurarak işlem yaptı. İmar yönetmeliğine aykırı biçimde başlatılan tadilat durduruldu.

Bakanlıktan konuyla ilgili şu  açıklama yapıldı:

"İstanbul’un Sarıyer İlçesi Ayazağa Mahallesi’nde 7752 ada 2 no’lu parselde yer alan ve Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı mülkiyetindeki yapının bazı bölümlerinde ofis olarak kullanmak amacıyla ruhsatsız tadilat ve tamirat yapıldığına yönelik site yönetimince şikayette bulunulmuştur.

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerince şikayete konu binada 3194 sayılı İmar Kanununun ilgili maddesi gereğince denetim yapılmıştır.

Denetim sonucunda ilgili kurumlardan onaylatılmış proje ve tadilat ruhsatı olmaksızın tadilat ve tamirat işlemi yapıldığı gerekçesiyle bina mühürlenmiştir.

Şikayete konu basit tamir tadil kapsamını aşan ve projeye aykırı kısımların projesine uygun hale getirilmesi ya da ilgili mevzuata uygun şekilde tadilat projeleri düzenlenmesi halinde İmar Kanunu kapsamında mühürleme tutanağına ilişkin gerekli işlemler Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüzce gerçekleştirilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü"

Bakanlık yetkilileri müdahale etti ile ilgili etiketler CHP tadilat bakanlık kriz
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.