CHP'de "3. Cumhuriyet" kavgası!

CHP'li vekil İlhan Kesici, Erdoğan'ı tebrik edip yeni dönemin ruhunu yansıtan tespiti yaptı. Güneş gazetesinin haberine göre Kesici, Başkanlık sistemi için 'Cumhuriyetin 3. Dönemi' dedi. İşte o haber...

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan 1950'ye kadar geçen süre 'tek parti' dönemiydi. 1950'de Demokrat Parti'nin iktidara gelmesiyle yeni bir evreye geçildi. Milletin iktidarı için ilk adım atıldı.

Ancak milletin yönetimde söz sahibi olmasını hazmedemeyenler, demokrasi yoluna taş döşedi. Darbeler ve muhtıralarla halkın iradesi elinden alındı.

Ekonomik, sosyal ve siyasi krizlerin sonu gelmedi. Bütün bu çalkantılı süreçte 'parlamenter sistem' yürürlükteydi. Kısır döngüden yine milletin iradesiyle çıkıldı. Başkanlık sistemine onay veren millet, 24 Haziran'da Erdoğan'ı 'İlk Başkan' seçerek yeni bir sayfa açtı.

- DEVLETİMİZ İÇİN HAYIRLI OLSUN

Tüm vesayet odaklarını devreden çıkaran, milletin iradesini tam olarak yönetime yansıtan, devleti hızlı ve insan odaklı olarak yeniden yapılandıran, bürokrasiyi ortadan kaldıran yeni sistem, Türkiye'yi prangalarından kurtardı.

Başkan Erdoğan, Külliye'deki yemin töreninde yaptığı konuşmada, “Çok daha büyük hamleler yapacağız. Ülkemizi dünyanın en güçlü ülkeleri arasına sokacağız. Bunun için artık bahanemiz kalmadı. 94 yıllık cumhuriyetimizi şahlandırmak için söz veriyorum” sözleriyle yeni dönemi özetledi. Yeni dönemin ruhunu yansıtan tespiti ise CHP Milletvekili İlhan Kesici yaptı. Twitter hesabından Erdoğan’ın yemin görüntülerini paylaşan Kesici, hayırlı olmasını dileyerek tebrik etti. Başkanlık sistemini 'Cumhuriyetin 3. dönemi' olarak tanımladı. Kesici, şu ifadeleri kullandı: “Cumhuriyetimizin 3. Dönemi 09.07.2018 tarihi itibariyle Sayın Devlet Başkanı-Cumhurbaşkanımızın TBMM’de yemin etmesiyle başlamış bulunmaktadır. Allah vatanımız, devletimiz, milletimiz ve halkımız için hayırlı uğurlu etsin. Devletimiz ve Cumhuriyetimiz ilelebet payidar olsun.”

- CHP'LİLER AYAĞA KALKTI

Türkiye'deki değişimin adını koyan Kesici'ye en büyük tepki kendi partisinden geldi.

Güneş'in haberine göre; Kesici'nin başkanlık sistemine geçişi, 'Cumhuriyet'in 3. Dönemi olarak' nitelendirmesi CHP'lileri ayağa kıldırdı. Sosyal medyada linç kampanyası başlatan CHP trolleri, Türkiye’yi bir üst lige taşıyacak Cumhurbaşkanlığı Sistemi'ne destek veren Kesici’yi yerden yere vurdu. Cumhuriyete ihanet etmekle suçlayıp istifaya çağırdılar.

- AÇIKLAMA YAPMAK ZORUNDA KALDI

Kesici, CHP'lilerin linç kampanyası üzerine Twitter'dan bir açıklama daha yaptı. Önceki açıklamasının yanlış anlaşıldığını savunan Kesici, şunları söyledi:

“Ben hiçbir şekilde 3. Cumhuriyet demedim, demem; böyle bir sınıflandırmayı da yanlış bulanlardanımdır. Benim dediğim önemli bir sistem değişikliğine geçmiş olduğumuzdur. 'Cumhuriyetimizin 3. Dönemi' demem şu demektir: 1. Dönem 1923-1950: Tek Partili Parlamenter Sistem dönemi. 2. Dönem 1950-2018: Çok Partili Parlamenter Demokratik Sistem dönemi, 3. Dönem, Partili Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi dönemi. Bu sadece bir tespit ve sınıflandırmadır.”

 

CHP'de "3. Cumhuriyet" kavgası! ile ilgili etiketler CHP ilhan kesici
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.