CHP'de 10 Aralık Hareketi devrede

Üç milletvekilini Muharrem İnce'nin kuracağı Memleket Partisi'ne kaptıran CHP, yeni bir istifa dalgasına karşı alarmda. Partide ayrılanların istifa gerekçeleri arasında olan 10 Aralık Hareketi'nden ise yeni bir hamle geldi. Hareketin temsilcisi CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı parti üst yönetimine bir mesaj gönderdi. Mesajda istifa edenlerle ilgili yorum yapılmaması istendi.

Partilerinin kurucu değerlerinden uzaklaştığını ve HDP ile arasına mesafe koymadığını belirterek istifa eden Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Yalova Milletvekili Özcan Özel ve Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy'dan sonra CHP alarm durumuna geçti.

İkinci istifa dalgasının yaşanmasına karşı harekete geçen CHP yönetimi büyük panik yaşıyor.

10 ARALIK HAREKETİ DEVREYE GİRDİ

Mehmet Ali Çelebi, istifa öncesinde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Grup Başkanvekili Özgür Özel ile bir görüşme gerçekleştirerek marjinal bir yapı olduğunu söylediği 10 Aralık Hareketi’ne geçit verilmemesini talep etmişti.

İstifalar sonrası ilk hamle de 10 Aralık Hareketi’nden geldi. CHP'lileri istifa etmemeleri yönünde çalışmalara başlandı.

OĞUZ KAAN SALICI'DAN MESAJ: HER BİREYE SAHİP ÇIKIN

Hareketin önemli temsilcilerinden, örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, partinin üst yönetimine mesaj gönderdi. Salıcı, mesajında istifa edenler hakkında hiçbir yorum yapılmamasını istedi, “Soğukkanlı olun, örgütün her bireyine sahip çıkın” dedi.

CHP'de 10 Aralık Hareketi devrede

MUHARREM İNCE'DEN “ACİZLİK” TEPKİSİ

İstifa hazırlığında olan milletvekillerinin muhtemel yeni adresi olarak gösterilen Memleket Partisi’ni kurmaya hazırlanan Muharrem İnce ise hem ikna mesajı hem de istifaları ‘iktidar’a bağlayan CHP yönetimine Twitter’dan cevap verdi.

Yönetimi kendi acizliğini iktidara bağlamakla suçladı. İnce, parti içerisinde yaşanan bu durumu acizlik olarak niteledi.

 

CHP'de 10 Aralık Hareketi devrede ile ilgili etiketler CHP istifa Muharrem İnce Memleket Partisi 10 aralık hareketi Oğuz Kaan Salıcı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.