CHP yeni "Ekmeleddin"ini buldu, herkes şaşkın!

2023 yılında yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmak isteyen ancak Millet İttifakı ortaklarından beklediği desteği bulamayan Kemal Kılıçdaroğlu, "çatı aday" kartını açtı...  Halk TV yorumcusunun iddiasına göre, CHP lideri, "partiler ile ilişkisi olmayan, kamuoyunda hiç bilinmeyen" bir cumhurbaşkanı adayı buldu!

Halk TV programcısı Emin Çapa, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "partiler ile ilişkisi olmayan, kamuoyunda hiç bilinmeyen" bir Cumhurbaşkanı adayı üzerinde çalışmalar yürüttüğünü öne sürdü.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı için görüştüğü kişinin 'liderlerin kafasındaki birçok girdiye yanıt verdiğini' iddia eden Çapa, o kişinin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu olmadığını söyledi.

Çapa mesajlarında şu ifadeleri kullandı;

"Aslında, 'Sayın Kılıçdaroğlu'nun bana ve Sn. Karamollaoğlu'na görüşmeye gönderdiği adaya bir itirazım yok. Ama kamuoyu bunu ikinci Ekmelettin vakası olarak algılarsa diye hazırlık yapıyor, sorumluluğu Sn. Kılıçdaroğlu'nun üzerine yıkıyorum' diyor.

Aslında Meral Akşener, Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığını ister. Bu durum kendisine tüm yetkileri kullanacak olan başbakanlık için pazarlık yapma şansı verir. Ayrıca Sn. Yavaş'tan kesin emin değilim ama, Sayın İmamoğlu'nun 'yetkisiz Cumhurbaşkanı' olmayı istemediğinden kesin olarak eminim.

İşte o yüzden Sn. Kılıçdaroğlu'nun kendileriyle görüşmeye gönderdiği 'arkasında parti desteği olmayan' adayı ideal çözüm olarak görüyor. Dikkat ederseniz, 'Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Başbakan gibi yetki kullanabilir' diyor. Buradaki sorun kamuoyu bu adayı kabul eder mi?

Oradaki aday sayın İmamoğlu değil. Şu anda hiç kimsenin konuşmadığı, adı kamuoyunda bilinmeyen, tanınmayan bir aday. Partilerle ilişkisi olmadığı için 'bu adım tutar' denen bir aday var. Kendisinden onay almadan adını açıklayamam.

Ama liderlerin kafasındaki birçok girdiye yanıt veriyor. Ama o girdilerin büyük kısım halkın umurunda değil. Seçmen beğenir mi? Ben ciddi bir şok yaşadım. Henüz emin değilim.

Bu isimler gibi tanınan biri değil. Ama söylediğiniz mantığa yakın. Fakat henüz sadece konuşuyorlar. Yani bana söylenen bu."

CHP yeni "Ekmeleddin"ini buldu, herkes şaşkın!

CHP yeni "Ekmeleddin"ini buldu, herkes şaşkın! - Resim : 2

CHP yeni "Ekmeleddin"ini buldu, herkes şaşkın! - Resim : 3

TEPKİLER VAR

Emin Çapa'nın bu iddiası sosyal medyada büyük bir tartışma başlatırken CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yönelik sert eleştiriler geldi.

 

CHP yeni "Ekmeleddin"ini buldu, herkes şaşkın! ile ilgili etiketler CHP Ekmeleddin İhsanoğlu Kılıçdaroğlu emin çapa 2023 seçimi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.