CHP yanlısı gazeteci Yarkadaş'tan 'Dost acı söyler' yazısı: "Tehlikenin farkında mısınız" diye sordu

CHP yanlısı tutumuyla bilinen gazeteci Barış Yarkadaş'tan dikkat çeken bir köşe yazısı geldi. CHP ve İYİ Parti'nin halk üzerinde bir heyecan yaratmadığını vurgulayan Yarkadaş "Bunun en önemli sebebi de ittifakın şu ana dek birçok konuda gerçekçi bir çözümler önermemiş olması" dedi.

CHP'li eski milletvekili gazeteci Barış Yarkadaş yazdığı son köşe yazısında CHP ve İYİ Parti'nin halk üzerinde heyecan yaratmadığının altını çizdi. Söz konusu heyecan eksikliğinin nedeninin muhalefetin birçok konuda gerçekçi çözümler üretememesine bağlayan Yarkadaş, "Örneğin; Millet İttifakı iktidarında cumhurbaşkanının nasıl seçileceğini kimse bilmiyor… Cumhurbaşkanını halkın mı yoksa parlamentonun mu seçeceği konusunda bir netlik yok… Millet İttifakı, böyle bir sorun yokmuş gibi davranıyor" ifadelerini kullandı.

Yarkadaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya - Ukrayna savaşında tarafsızlık politikasını benimsemesinin halkta karşılık bulduğunu sözlerine ekleyerek "CHP ve İYİ Parti, anlaşılamaz bir biçimde kendilerini NATO’ya angaje ederek, tabanlarının bile tepkisini çekti" dedi.

Barış Yarkadaş'ın Korkusuz gazetesinde yazdığı "CHP ve İYİ Parti heyecan yaratamıyor mu?" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Millet İttifakı’nı oluşturan partilerin genel başkanları, bu tartışmayı ve araştırma sonuçlarını ciddiye almak zorunda. Zira; bir “heyecan eksikliği’’nin olduğu net… Bunun en önemli sebebi de ittifakın şu ana dek birçok konuda gerçekçi bir çözümler önermemiş olması……

Örneğin; Millet İttifakı iktidarında cumhurbaşkanının nasıl seçileceğini kimse bilmiyor… Cumhurbaşkanını halkın mı yoksa parlamentonun mu seçeceği konusunda bir netlik yok…Millet İttifakı, böyle bir sorun yokmuş gibi davranıyor.

Millet İttifakı’nı oluşturan partiler, artık bu ve benzeri konularda kalın çerçeveli çözümler üretmek ve halkla bunu paylaşmak zorundalar.

Unutulmasın ki; seçmen her konuda net olunmasını ister..."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

CHP yanlısı gazeteci Yarkadaş'tan 'Dost acı söyler' yazısı: "Tehlikenin farkında mısınız" diye sordu ile ilgili etiketler İYİ Parti CHP Barış Yarkadaş
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.