CHP ve yandaşlarından 'yerel hükümet' tezgahı!

2 gün önce muhalif medyada bir söylem dillendirilmeye başlandı. CHP'li belediyelerin başlattığı kampanya hesaplarının bloke edilmesi sonrasında muhalif medyada "Yerel Hükümet-Merkezi Hükümet Çatışması" başlıkları görüldü. İBB Genel Koordinatörü Gökhan Günaydın da, HDP'lilerin hendek kalkışması öncesi söylemlerine yansıyan "öz yönetim" iddiasını çağrıştıran "Yerel Hükümet" vurgusunu savundu...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 7 maaşını bağışlayarak Milli Dayanışma Kampanyası başlatmıştı. İçişleri Bakanlığı ise başta CHP'li belediyeler olmak üzere yerel yönetimler tarafından izin alınmadan başlatılan kampanya hesaplarını bloke etmişti. 

Bu gelişmelerin ardından CHP'ye yakın medyada 'yerel hükümet-merkezi hükümet çatışması' yaşandığı yönünde haberler ve yorumlar yapılmaya başlandı. 

ABD sermayeli Fox TV'nin Ana Haber sunucusu Fatih Portakal ile CHP'nin finanse ettiği Halk TV'de 'yerel hükümet' söylevini dillendirenlerin başındaydı. 

Aralarında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da olduğu bazı CHP'li belediye başkanlarının da merkezi hükümeti işaret eden, yeni bir dönem vurgusu yapan konuşmaları ile destek verdiği tehlikeli oyunun ilk işaretini aylar önce CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu 'Yerel yönetim özerklik şartını mutlaka getireceğiz" söylemi ile vermişti.

Aslında bu 'Yerel Hükümet' tezgahı ile hendek kalkışması öncesinde HDP'li yöneticilerin 'öz yönetim' ve onların sırtını dayadıklarını söyledikleri PKK'nın sözde liderlerinin "Demokrasiyi artık merkezden değil yerelden geliştirmek" söylevlerinin benzerliği kurulan tezgahı da tüm çıplaklığı ile ortaya koymaya yetiyor. 

İBB KOORDİNATÖRÜ 'YEREL HÜKÜMET'İ SAVUNDU 

Halk TV'de Ayşenur Arslan'ın konuğu olan İBB Genel Koordinatörü Gökhan Günaydın'ın açıklamaları 'yerel hükümet' söyleminin gaf olmadığını ortaya koydu. Dünyada yerel yönetimler için 'Yerel Hükümet' dendiğini ileri süren Günaydın bu iddiasını ise seçimle geldik diyerek savundu...

İşte o açıklama:

 

CHP ve yandaşlarından 'yerel hükümet' tezgahı! ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu CHP HDP İBB PKK Fatih Portakal Fox TV Halk TV yerel hükümet merkezi hükümet ayşenur arslan gökhan günaydın
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.