CHP ve İyi Parti ortak aday mı çıkaracak?

SuperHaber yazarı Metehan Demir, Habertürk Tv ekranlarında son siyasi gelişmeleri değerlendirdi.

Metehan Demir, 15 CHP'li vekilin İyi Parti'ye geçmesi ve iki parti arasındaki olası ittifaka ilişkin şu tespitlerde bulundu;

Bu konuda geçikme ve sarkmların İyi Parti konusunda, çeşitli gerginlikleri, kavgaları beraberinde getirecektir diye söylemiştik. Gecikmelerin nasıl siyasi gerginliklere neden olduğunu görüyoruz. Seçime kısa ama uzun bir süre var. Bu ikisini yan yana koyduğumuzda inşallah toplumsal anlamda tansiyon daha fazla yükselmez. Hem AK Parti hem CHP hem de İyi Parti'den isimlerle konuşma şansım oldu. Anladığım kadarıyla bu çerçevede herkesin çeşitli açıklamalardan kendine bir mevzi aldığını gördüm. Özellikle sayın Elitaş'ın geçen günkü açıklamalarının İyi Parti ve CHP arasında sürecin ittifaka da gidebileceği şekilde fitili ateşlediğini söylediler.

TEKLİF İYİ PARTİDEN GELDİ
En büyük endişe İyi Parti'nin seçimlere katılıp katılmayacağı endişesiydi. Buradaki riski sıfıra atabilmek ve İyi Parti'nin kendisini seçimlere hazırlaması ve ayaklarını yere basabilmesi için bu adımın atılması gerekiyordu ve atıldı dediler. CHP'li önemli bir isimle görüşme imkanım oldu. Bu teklifin kendilerine İyi Parti tarafından, milletvekillerinin formülasyonu şeklinde değil ama birşeyler yapılması gerektiği şeklinde geldiğini söylediler. Bir kaç görüşme oldu. Bu görüşmelerden sonra Kılıçdaroğlu ve Akşener bir araya geldi. Birden fazla olasılık söz konusuymuş aslında ama bu seçildi.

ORTAK ADAY ÇIKAR MI?
Tabi artık bu ne anlama geliyor. Birincisi ittifak konusunda da bu iki parti böyle bir iş birliği yaptıktan sonra, ittifakın da çerçevesi netleşiyor. Toplantıda da bunun konuşulduğu söylendi. Zaten İyi Parti'nin durumu netleşemediği için ittifak konusunda bu karardan sonra ittifakın çerçevesini de kısa sürede oturtabiliriz denmiş. En kritik soru ortak aday konusu. CHP kendi hazırlığı vardı. Gerçekten de birkaç isim üzerinde gerçekten çalışıyorlardı. Ama böylesine bir ittifak yapıldıktan sonra, tabi daha açıklanmadı. Belki adaylar konusunda bir ayrılığa bile gidilebilir bunu bilemiyoruz. Siyasette artık her an herşeyin olabileceğini her gün yaşadığımız gelişmelerden anlayabiliyoruz. Son bir haftadır siyaset bize çok şey öğretiyor. Ama bundan sonra tek aday gibi bir altyapı zorunluluğuna da gidilir. Çünkü bundan sonra resmi olarak açıklanmasa da zımni olarak iki partinin bir ittifaka gidebilecekleri seslendiriliyor.

BİR TARAFIN FEDAKARLIK YAPMASI GEREKİYOR
Meral Hanım bu konudaki açıklamasını yaptı. Kılıçdaroğlu'nun çeşitli adaylarımız var şeklinde açıklamaları vardı. Şimdi ikisini yan yana koyduğum zaman, ikisinden birisinin eğer ittifaka gidilecekse ciddi anlamda fedakarlık yapması gerekiyor. Bunu da önümüzdeki bir hafta içerisinde göreceğiz. Çünkü birbirinden ilginç hiç tahimin etmediğimiz gelişmeler bizi bekliyor.

HİÇ BEKLEMEDİĞİMİZ GELİŞMELERİ GÖRECEĞİZ
Siyasette bazen ikbal telaşıyla yakın siyasi tarihimizde neler yapıldığını gayet iyi hatırlıyoruz. Tamamiyle ters bir partiye milletvekilinin geçtiğini çünkü bir sonraki listede kendisine yer bulamıyacağı düşüncesi ile çeşitli adımlar atabileceğini görmüştük. Bu sadece milletvekili bazında değil, partinin yerel kadrolarında da hiç beklemediğimiz gelişmeleri göreceğiz. Bu kadar hızlı gelen bir baskın seçim tarihinin ardından milletvekillerinin kendilerine yer bulup bulamıyacağı endişesi Ankara kulislerinde konuşuluyor. Bu siyasi panik ve siyasi ikbal endişeleri ile bunları yaşamak mümkün.

CHP ve İyi Parti ortak aday mı çıkaracak? ile ilgili etiketler Metehan Demir AK Parti CHP İYİ Parti ittifak
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.