CHP ve İYİ Parti arasında adaylık tartışması: Karşılıklı sert sözler

CHP ve İYİ Parti arasındaki aday tartışması sürüyor. İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu'nun "Kılıçdaroğlu'nun adaylığından endişemiz var" sözüne CHP Grup Başkanvekili "Kraldan çok kralcılık yapıyor" sözüyle yanıt verdi. Altay'ın o sözüne İYİ Partili Ağıralioğlu'ndan yanıt gecikmedi.

CHP ile İYİ Parti arasındaki cumhurbaşkanlığı adaylığı savaşı karşılıklı açıklama ve restleşmeler ile sürmeye devam ediyor.

İyi Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, katıldığı tv100 programında, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda endişeleri olduğunu dile getirdi.

"KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞINDAN ENDİŞEMİZ VAR"

Ağıralioğlu, "Kılıçdaroğlu aday olursa kazanamaz endişesi mi duyuyorsunuz?" sorusuna, "Endişemiz var, evet" diye cevap verdi. Sağ seçmenin sol bir adaya sıcak bakmayacağını söyleyen Ağıralioğlu, "Bizim klasik sağ, refleks olarak, mesela camide namaza girdiği zaman safın soluna durmuyor. Nihayetinde bu bizim refleksimiz. Bu refleksi görmezden gelemeyiz." ifadelerini kullanmıştı.

CHP'DEN SERT TEPKİ

Fox TV yayınına katılan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay sert bir eleştiride bulunarak Yavuz Ağıralioğlu'nu kraldan çok kralcılık yapmak ile suçladı. Altay, "Sayın Ağıralioğlu'nun yaklaşımını ona benzettim. Ben şunu demezdim. Meral Akşener ile olur mu diye sorulsa bana ben olmaz demem." ifadelerini kullandı.

AĞIRALİOĞLU YANIT VERDİ

Engin Altay'ın bu sert sözlerine bugün Yavuz Ağıralioğlu tepki gösterdi. Ağıralioğlu, TBMM'de İYİ Parti Grup Toplantısı öncesi gazetecilerin soruların yanıtladı.

Yavuz Ağıralioğlu, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın kendisi hakkındaki açıklamalarına ilişkin soruya, "Biraz nezaket sınırlarının dışında bir açıklama. Ben kraldan çok kralcı değilim. Sadece doğruları söylemek zorundayız. Kral da kralcı da değiliz." yanıtını verdi.

Sadece seçmen davranışının doğru analiz edilmesine dair görüş belirttiğini anlatan Ağıralioğlu, "Kemal Bey üzerinden geliştirilecek fitnelere malzeme vermiyorum. Ben dahil bu partide Kemal Bey'in meşrebine, mezhebine, aidiyetine itiraz eden hiç kimse yoktur. Biz böyle bir şeyi milletimize de inancımıza da haksızlık sayarız. Ne Kemal Bey'in şahsına nezaketsizlik ediyorum ne de ittifak hukukuna halel getirecek bir şey söylüyorum." ifadesini kullandı.

CHP ve İYİ Parti arasında adaylık tartışması: Karşılıklı sert sözler ile ilgili etiketler CHP İYİ Parti Yavuz Ağıralioğlu Cumhurbaşkanı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.