CHP ve HDP Atatürk'ün evine saldırıya neden sessiz

Yunanistan'da Atatürk'ün evine yapılan saldırı girişimine CHP ve HDP sessiz kaldı. SETA Genel Koordinatörü Prof. Dr. Burhanettin Duran, "CHP giderek HDP'ye yaklaşarak başka bir pozisyona savruluyor." yorumunu yaptı

Yunanistan'da Atatürk'ün evine, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na karşı çıkan terör yandaşları, Türkiye'nin Selanik Başkonsolosluğuna saldırı düzenledi. Ziyaretçi kisvesi altında sınırları içerisinde Atatürk'ün evinin de bulunduğu konsolosluk yerleşkesinin bahçesine giren 11 kişi, "İsyancı Rojava ile dayanışma" yazılı dövizler açarak Türkiye karşıtı sloganlar attı. Terör yandaşı 11 kişi, Yunan polisi tarafından gözaltına alındı.

'ÜMİT EDERİM CHP KENDİNİ DÜZELTİR'

Konuya ilşikin olarak A HAber canlı yayınına katılan SETA Genel Koordinatörü Prof. Dr. Burhanettin Duran, "Ben Atatürk'ün pozisyonu ile yerli ve milli dediğimiz Cumhur İttifakı'nın pozisyonunun daha çok uyuştuğunu düşünüyorum. CHP ise giderek HDP'ye yaklaşarak başka bir pozisyona savruluyor. Ümit ederim ki CHP bu konuda kendini düzeltir." dedi.

'TÜRKİYE'YE VERİLMEYEN DESTEĞİN BİR GÖSTERGESİ'

Burhanettin Duran, "PKK'nın Avrupa'daki yapılanması çok önemli bir konu. Hem eleman devşirme hem de finans konusunda Avrupa kentlerinde kendilerine bu kadar rahat bir alan buluyor olmaları ve bunu sözde sivil toplum kuruluşları (STK) adı altına yapıyor olması Avrupa demokrasisi için ciddi bir sıkıntıdır. Terörle mücadelede Türkiye'ye verilmeyen desteğinde bir göstergesidir." dedi.

"BU DA NE KADAR CÜRETKAR OLDUKLARINI GÖSTERİYOR"

Burhanettin Duran, "Avrupa Birliği ülkeleri PKK'yı bir terör örgütü olarak görmesine rağmen ne yazık ki bu alan açık tutuluyor. SETA olarak yayımladığımız raporda Avrupa'nın PKK'ya verdiği desteği açık şekilde ortaya koyduk. Barış Pınarı Harekatı sırasında ne oldu, vatandaşlarımıza saldırdılar. En son olarak da Selanik'te Atatürk'ün evine saldırdılar. Bu da ne kadar cüretkar olduklarını gösteriyor." ifadelerini kullandı.

"İKİ YÜZÜLÜ BİR TAVIR İÇERİSİNDELER"

Duran, "Bunun bir boyutu Avrupa'nın kendi elinde nasıl bir bombayı tuttuğunu ve kendisine nasıl yöneleceğini fark etmesi gerekir. Ve bu konuda hala çok gerideler. Daha da açıkcası iki yüzülü bir tavır içerisindeler. Harekat çerçevesinde bakacak olursak. Tüm Türkiye kenetlemişken CHP'nin sanki dışarıdaymış gibi yaptığı eleştirilerin karşılığı olmadığı da ortaya çıktı. Bir millet olarak bu işin arkasında durduğunuzda buna diplomasi de cevap veriyor." dedi.

"CHP NEREYE SAVRULUYOR?"

Prof. Dr. Burhanettin Duran, "CHP'nin kendisine çeki düzen vermesi gerekiyor. Eğer Atatürk'ün hedefleri açısından bakılıyorsa milli devleti korumak, terör tehdidinden temizlemek bütün partilerin bu noktada ittifak yapması gerekir ve CHP'nin buna önce destek vermesi gerekir. Ben Atatürk'ün pozisyonu ile yerli ve milli diyebileceğimiz Cumhur İttifakı'nın pozisyonun daha çok uyuştuğunu düşünüyorum. CHP'nin ise giderek HDP'ye yaklaşarak başka bir pozisyona savrulduğunu düşünüyorum. Ümit ederim ki CHP bu konuda kendini düzeltir." diye konuştu.

.

CHP ve HDP Atatürk'ün evine saldırıya neden sessiz ile ilgili etiketler Yunanistan Mustafa Kemal Atatürk Atatürk
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.