CHP Uzay Ajansı'nın iptali için AYM'ye başvurmuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Milli Uzay Programı'nın tanıtımını yaptı. Erdoğan, "2023 sonunda yakın dünya yörüngesinde ateşleyeceğimiz kendi milli ve özgün hibrit roketimizle Ay'a ulaşarak sert iniş gerçekleştireceğiz." sözleriyle Türkiye'nin Milli Uzay Programının 10 yıllık hedeflerini açıkladı.

Türkiye'nin gözünü Ay'a diktiği bu günlerde Cumhurbaşkanı'nın Milli Uzay programını açıklaması, akıllara CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı Uzay Ajansı iptal başvurusunu getirdi. CHP yine koşa koşa iptal başvurusu yapmıştı.

CHP, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kurulan Uzay Ajansı'nın ortadan kaldırılması için Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu.

CHP Uzay Ajansı'nın iptali için AYM'ye başvurmuştu

Konuya ilişkin açıklamayı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yapmıştı.

Varank, "Türkiye'nin 20 yıllık hayali olan, büyük bir heyecanla çalışmalarını yürüttüğümüz Türkiye Uzay Ajansı'nın kuruluş kararnamesinin iptali için CHP Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu." ifadelerini kullanmıştı.

CHP Uzay Ajansı'nın iptali için AYM'ye başvurmuştu ile ilgili etiketler CHP AYM başvuru uzay ajansı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.