CHP şimdi de Fuat Oktay'ı hedefine aldı

Son yıllarda 'çamur at tutmazsa izi kalsın' anlayışını siyaset tarzının merkezine oturtan CHP, şimdi de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ı hedef tahtasına oturtmuş görünüyor. SuperHaber, CHP tarafından ortada hiçbir sebep yokken "şaibe ithamları" ile hedef tahtasına oturttuğu Fuat Oktay'ın yakınında bulunan bir kaynağa bu saldırının perde arkasını sordu. Kaynağa göre bu ani hedef alışta Oktay'ın sorumluluk alanı olan KKTC'nin kapalı Maraş'ı açmasının büyük rolü var.

Türk kamuoyu Fuat Oktay ismini Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Cumhurbaşkanı Yardımcısı olması ile tanıdı. Oysa Oktay devletin yönetiminde ve siyasi alanda sakinliği, naif ve çalışkan yapısı ile tanınan bir isimdi. Ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müsteşarlığı döneminden bu yana en güvendiği isimlerin başında geliyordu.

O halde, liyakatiyle, çalışkanlığıyla, dürüstlüğüyle tanınan ve üzerine aldığı her ama her vazifeyi, en ufak bir şaibeye yer vermeyecek şekilde, layıkıyla yerine getiren ve her defasında çıtayı daha yukarı taşıyan ve bilhassa bu yönleriyle de Cumhurbaşkanı’nın takdirini alan Fuat Oktay durduk yere CHP tarafından neden hedef tahtasına kondu?

SuperHaber bu soruyu Fuat Oktay'ın en yakınındaki bir kaynağa sordu. 

İşte o kaynağımızın ifadeleri ile CHP'nin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'ı hedef almasının altındaki sebepler:

“Meyve veren ağaç taşlanır” misali siyaset sahnesindeki süreklilik arz eden başarısızlıklarını saldırarak, çirkefleşerek, karalayarak perdelemeye çalışan CHP bu defa da mesleki geçmişi başarılarla dolu bir ismi, Fuat Oktay’ı hedef almaktadır. Üstelik de en sağlam olduğu yerden, şaibe ithamlarıyla.

Türk Telekom’u hortumlamakla suçladıkları Fuat Oktay’ın Başbakanlık Müsteşarı olması nedeniyle üstlendiği yönetim kurulu başkan vekilliğine getirilir getirilmez Haririlere ödenen tüm temettülerin, dışarı yapılan ödemelerin önüne geçtiğini, kredi alımlarını durdurarak konuyu yargıya götürdüğünü, her şeyi Hazine lehine döndürdüğünü bilmiyorlar mı? Bunlara ilişkin bilgi ve belgelerin açık olduğunu..? Elbette biliyorlar. Ama “Çamur at izi kalsın” siyaseti o kadar içlerine işlemiş ki, başka türlü bir siyasi mücadele tarzı bilemiyorlar.

Çok uzun yıllardır iktidar olamayan, seçim kazanamayan, hal böyleyken Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine niye karşı çıkıklarını kendileri bile tam olarak idrak edemeyen CHP’nin Fuat Oktay’a yönelik hasmane tutumunun ardında büyük ihtimalle Fuat Oktay’ın CHS’nin muhkemleştirilmesi ve de mükemmelleşmesinin ardındaki en önemli figürlerden biri olmasını hazmedememesi yatmaktadır.

Öte yandan, Oktay’ın sorumluluk alanlarından biri olan Kıbrıs’ta fevkalade büyük başarılara imza atması, özellikle de Kapalı Maraş’ın açılması konusunda mesafe alınması cihetinde önemli payı olması belli ki bilhassa son dönemde bir takım uluslararası çıkar gruplarının Türkiye’deki sözcüsü haline gelen CHP’yi huzursuz etmiş görünmektedir. Bunda şaşırılacak bir şey de yoktur.

Normal olmayan, ana muhalefet partisinin “Çamur at, izi kalsın” tarzı bir siyaset ve etik dışı bir kavramı Türk siyasi yaşantısına yerleştirmek istemesidir.

CHP şimdi de Fuat Oktay'ı hedefine aldı ile ilgili etiketler Fuat Oktay Cumhurbaşkanı Yardımcısı CHP Cumhurbaşkanı Erdoğan hariri
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.