CHP, Osman Kavala hakkında skandal çağrı yapan büyükelçileri böyle savundu: Dostça hatırlatıyorlar

Cezaevinde tutuklu bulunan Osman Kavala hakkında skandal çağrı yapan büyükelçilere CHP'den destek geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyükelçileri 'istenmeyen adam' ilan etmesine tepki gösterdi. Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz ise skandal açıklamayı 'Dostça hatırlatma' olarak niteledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 büyükelçinin Osman Kavala çağrısına tepki göstererek, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na "İstenmeyen adam ilan edilmeleri" talimatı verdiğini açıkladı.

10 ülkenin Kavala çağrısına destek veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın talimatından sonra da büyükelçilere sahip çıktı. Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Ülkeyi hızla uçuruma sürükleyen şahıs, bu sefer de '10 büyükelçinin 'istenmeyen adam' ilan edilmesi emrini' vermiş. Açıkça söylüyorum; bu hareketlerinin sebebi milli çıkarları korumak değil, mahvettiği ekonomiye suni gerekçeler yaratma çabasıdır. Dönüp bir bak halkın sofrasına."

CHP, Osman Kavala hakkında skandal çağrı yapan büyükelçileri böyle savundu: Dostça hatırlatıyorlar

CHP'Lİ ÇEVİKÖZ: DOSTÇA HATIRLATIYORLAR

CHP Dış Politikadan Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz de büyükelçilere destek verdi. Sosyal medyadan açıklama yapan Çeviköz, "Kimse Türkiye'nin iç işlerine karışmamıştır, karışamaz. İnsan hakları bu devirde hiçbir ülkenin iç işi değildir. Osman Kavala ile ilgili durum AİHM'nin kararıdır. Bunu uygulamak anayasamızın gereğidir. 10 Büyükelçi dostça bu yükümlülüğümüzü hatırlatmışlardır. Anlayana" ifadelerini kullandı.

CHP, Osman Kavala hakkında skandal çağrı yapan büyükelçileri böyle savundu: Dostça hatırlatıyorlar - Resim : 2

CHP, Osman Kavala hakkında skandal çağrı yapan büyükelçileri böyle savundu: Dostça hatırlatıyorlar ile ilgili etiketler CHP Osman Kavala Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu byükelçi destek Açıklama istenmeyen adam ünal çevikoz
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.