CHP muhatabını arıyor! 'Kılıçdaroğlu 'HDP ile yan yana yürüyeceğiz' derken adres zaten İmralı'ydı!'

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt ile ‘Haberin Olsun’ yeni bölümüyle yayında…

Ceyhun Bozkurt ve Barış Özkan, ‘Haberin Olsunun yeni bölümünde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile eski HDP Genel Başkanı Sezai Temelli arasındaki Kürt sorunu meselesi ve CHP'li Ünal Çeviköz'ün tepki çeken Mavi Vatan açıklamasını konuştu.

"SELAHATTİN DEMİRTAŞ VE PERVİN BULDAN 'BİZİM İSMİMİZİ ZİKRETMEDEN BİR ŞEY YAPMAYACAKSINIZ' DEDİ, KILIÇDAROĞLU DA AÇIK AÇIK 'SORUNU HDP İLE BERABER ÇÖZECEĞİZ' DEDİ"

Ceyhun Bozkurt, "Yeni bir durum değil bu. Adım adım bu süreçe evrileceği belliydi.  CHP partiyi gelecekte bir şekilde HDP'nin çizgisine, yöntem noktasında eleştirdiğimiz 2009-2015 çizgine çekmeye çalışıyor. Bunun için dönem dönem kapalı kapılar ardında görüşmeler yapıyorlar. Hatta Pervin Buldan 'Artık kapalı perdeler arkasından değil, açıktan yapacaksınız' demişti.  Pervin Buldan, Selahattin Demirtaş 'Bizim ismimizi zikretmeden bir şey yapamazsınız' dediler, Kılıçdaroğlu'da 'İsimlerini zikrederek açık açık sorunu HDP ile beraber çözeceğiz' dedi. Arkasından da Sezai Temelli zamanında vaad edilmiş topraklar diyerek güneydoğuyu meşhur aşırı Yahudileri hedefi arzı mevud olarak tanımlamıştı. Temelli'nin o çıkışını iyi incelemek lazım. Belki de gördüğü şuydu; hiçbir şekilde irade yoktu.

"ÖYLE TALEPLERLE GELECEKLER Kİ BUNDAN SONRAKİ AŞAMA ÜLKEYİ PARÇALAMAK OLACAK"

Bence artık Kürt sorunu diye bir sorun kalmadı. Demokratik haklar açısından çözülen bir mesele var. Güneydoğu'daki Kürt kökenli yurttaşımızın sorunu ne ise, İzmir'deki yurttaşımızın sorunu da o. 90'lı yıllarda belli dönemlerde yaşanan sorunlar, hamlelerle sona erdi. Bugün kendi diliyle konuşabilen, devlet televizyonu dahil olmak üzere yayınları olan Türk milletinin üyesi bir halk var. Bu nedenle Kürtlerin bir sorunu var ama örgütten kaynaklı bir güvenlik problemi var. Diyarbakır annelerinin örgütten kaynaklı, örgüte lojistik destek aktaran siyasi görünümlü bir partiden kaynaklı sorun var. Kürtlerin ekonomik sorunları var. Bu sorunlar Türkiye Cumhuriyeti'nden kaynaklı sorunlar değil. Onların sorun olarak söylediği başka şeyler. Öyle taleplerle gelecekler ki bundan sonraki aşama ülkeyi parçalamaları olacak. Ana dilde eğitim, özerklik talep ediyorlar. Anayasa'nın temel maddelerinin yıkılmasını ve temelden sarsmayı hedefliyorlar. Özerklik verilmemesini sorun olarak görüyorlar.

"TEMELLİ İMRALI'YA ÖYLE BİR ADRES GÖSTERİYOR Kİ TERÖRİST BAŞI İÇİN 'TÜRKİYE'NİN SORUNUNU ÇÖZECEK KİŞİ' DEMEYE GETİRİYOR"

HDP oluşturulan etnik terörün her zaman siyasi ayağı oldu, öncesinde kurulan partiler de öyle. Temelli, Kürt sorunu demiyor. İmralı'ya öyle bir adres gösteriyor ki İmralı'daki teröristbaşı için Türkiye'nin sorununu çözecek kişi demeye getiriyor. İlginç detay var; HDP laf kalabalığı yaparak bu işin siyasi ayağı demeye getiriyor. Temelli'nin yanıtı CHP üzerinde şok etkisi yaratacaktır. CHP'nin bazı görmek istemediği durumlar var. Resmen diğer tarafa geçip Kuvay-ı Milliye cephesine kurşun sıkıyorlar. Yapılan açıklamalar o yöndedir. PKK'ya karşı olmak Kuvay-ı Milliye'dir. Eğer PKK ve HDP ile yan yana durup o tarafa geçiyorsanız Kuvay-ı Milliye'ye kurşun sıkarsınız dedim." sözlerini kullandı.

Ceyhun Bozkurt ve Barış Özkan ile ‘Haberin Olsun’un tamamını YouTube kanalımızda izleyebilirsiz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

CHP muhatabını arıyor! 'Kılıçdaroğlu 'HDP ile yan yana yürüyeceğiz' derken adres zaten İmralı'ydı!' ile ilgili etiketler Ceyhun Bozkurt Haberin Olsun HDP Kemal Kılıçdaroğlu

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.