CHP Lideri Kılıçdaroğlu: HDP'yi yok saymıyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'daki muhalefet zirvesine davet edilmeyen HDP ile ilgili açıklamalarda bulundu. HDP ile aralarında bir sorun olmadığını söyleyen CHP Lideri, "HDP’yi yok saymıyoruz. İhtiyaç olduğunda yine görüşeceğiz" dedi.

6 muhalefet partisinin lideri, geçtiğimiz cumartesi günü Ankara'da bir araya gelerek 5 saatlik bir toplantı yaptı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine düzenlenen mini zirveye ittifakın gizli ortağı HDP davet edilmedi.  HDP Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, görüşmeye davet bile edilmediklerini belirterek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendi adaylarını çıkarabileceklerini söyledi.

HDP kanadından gelen tepkilerin artması üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, açıklama yaptı.

"HİÇBİR PARTİYİ YOK SAYAMAYIZ"

Kemal Kılıçdaroğlu, "HDP’yi yok saymıyoruz. Hiçbir partiyi de yok sayamayız. Öyle yaparsak bu demokrasiye inanmadığımızı gösterir. Bu çalışma, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi geçiş çalışmasını yürüten altı parti arasında yapıldı.

"HDP'YLE DE GÖRÜŞÜYORUZ"

HDP’yle de görüşüyoruz. İhtiyaç olduğunda yine görüşeceğiz. Onlar görüşlerini paylaşmak isterlerse bize gelebilirler, ihtiyaç olduğunda biz gideriz. Görüşlerimizi paylaşırız. Kamuoyuyla da zaten paylaşıyoruz. Bir sorun yok” ifadelerini kullandı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: HDP'yi yok saymıyoruz ile ilgili etiketler CHP HDP Millet İttifakı Kılıçdaroğlu
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.