CHP kurultaya Kılıçdaroğlu-Kaftancıoğlu gerilimi ile başladı

CHP'de kurultay öncesi muhalifler, baskın kurultaya tepki gösterdi. Muhalifler parti Meclisi istesi için farklı planları devreye aldı. Divan başkanı seçiminde gerginlik yaşandı. Kemal Kılıçdaroğlu, Canan Kaftancıoğlu'na resti çekti.

TARTIŞMALI KURULTAY

CHP kurultaya Divan tartışması ile başladı. İl başkanları 'Divan Başkanlığı' için Canan Kaftancıoğlu'nu önerdi ancak kulislere gelen son dakika bilgisine göre Kılıçdaroğlu bu öneriye "O iş bitti. Divan Başkanı Özlem Çerçioğlu olacak" yanıtını verdi.

Akşam'ın haberine göre; Kaftancıoğlu, Doğu ve Güneydoğu illerindeki başkanları Kılıçdaroğlu'na kendi ismini vermesi için gönderdi. Karadeniz bölgesindeki il başkanları da kendilerini temsilen Rize İl Başkanı Saltuk Deniz'in PM listesine yazılmasını talep etti.

KILIÇDAROĞLU KAFTANCIOĞLU GERİLİMİ

Kılıçdaroğlu bu talebe, "Her il başkanı görevlerinden istifa ederek PM'ye aday olabilir" yanıtını verdi. Kaftancıoğlu ise buna, "PM'ye aday olan milletvekilleri istifa ediyor mu" karşılığını verdi.

Divan Başkanlığı için Kılıçdaroğlu'ndan istediği karşılığı bulamayan Kaftancıoğlu'nun, PM listesine isim yazdırmak için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'yla birlikte hareket ettiği öğrenildi. Hem İmamoğlu hem de Kaftancıoğlu'nun ortak kararıyla Gökhan Zeybek, Zeynel Emre ve Özgür Karabat'ın Kılıçdaroğlu'nun PM anahtar listesine yazılacak.

CHP kurultaya Kılıçdaroğlu-Kaftancıoğlu gerilimi ile başladı ile ilgili etiketler Kurultay CHP 37'nci kurultay
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.