CHP kongresinde gazetecilere linç girişimi

İzmir'de bugün CHP İl Gençlik Kolları Kongresi vardı. Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Tiyatrosu'nda yapılan kongrede seçimin ardından kavga çıktı. Bu sırada kavgayı görüntülemek isteyen iki gazeteci linç edilmek istendi. Elektronik eşyalarına zarar verilen gazeteciler saldırganlardan şikayetçi oldu. Saldırıya uğrayan gazetecilerden Tenzile Aşçı bu sırada cep telefonun da çalındığını söyledi.

CHP İzmir Gençlik Kolları'nın Bornova ilçesindeki Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Tiyatrosu'nda yapılan kongrede seçimin tamamlanmasının ardından iki grup arasında kavga çıktı.

Kavgayı görüntülemek isteyen gazeteciler Tenzile Aşçı ile Oktay Güçtekin ise kavga edenlar arasından bir grup tarafından linç edilmeye çalışıldı. 

Olay sırasında gazetecilerin elektronik eşyaları zarar görürken, Aşçı'nın da telefonu çalındı.

Kavga ihbarı üzerine kongre alanına gelen polisler iki grubu ayırdı.

CHP kongresinde gazetecilere linç girişimi

YÜCEL: BASIN MENSUPLARI ARADA KALMIŞ

Olay üzerine CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel kongrenin yapıldığı alana giderek partililerden bilgi aldı.

Gazetecilere yapılan saldırıyı "Basın mensupları arada kalmış" sözleri ile mazur göstermeye çalışan Yücel, olayı şöyle anlattı:

"Kongrenin açılışında gençler arasında gerginlik vardı ama olağan seyrinde devam ediyordu. Oylama ve sayım olması gerektiği gibi yapılmış. Kazanan aday Burak Kotan olmuş. Açıklandıktan sonra gençler birbirine girmiş. Bu üzücü ve bizim istemediğimiz bir şey. Kimin sorumluluğu varsa gerekeni yapacağız. Disiplin işlemini başlatacağız. Şimdi olayın faillerini tespit etmeye çalışıyoruz. Basın mensubu arkadaşlar da arada kalmış. Biz arkadaşlarla konuştuk ve olayın failleriyle ilgili gerekeni yapacağız."

CHP kongresinde gazetecilere linç girişimi - Resim : 2

GAZETECİLER ŞİKAYETÇİ OLDU

CHP İzmir Gençlik Kolları Kongresi'nde iki grup arasında çıkan arbedede darp ve gasbedildiklerini belirten gazeteciler saldırganlardan şikayetçi oldu.

Bornova ilçesindeki Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Tiyatrosu'ndaki kongrede elektronik eşyalarının zarar gördüğünü ve darbedildiklerini belirten muhabirler olayın ardından Oktay Güçtekin ve Tenzile Aşçı, 100. Yıl Polis Merkezine başvurdu.

Muhabir Tenzile Aşçı, yaptığı açıklamada kongrede iki grup arasında yaşanan gerginliği görüntülemek isterken saldırıya uğradıklarını anlattı. 

Aşçı, "Gazeteci bir arkadaşımıza saldırdılar. Hatta linç girişimi oldu. Orada telefonum da gasp edildi. Bir başka arkadaşımızın başına sandalye fırlatıldı. Sadece basın mensubu olduğumuz ve işimizi yaptığımız için saldırıya uğradık." ifadesini kullandı. 

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen de polis merkezinin önüne gelerek gazetecilerle görüştü ve olay hakkında bilgi aldı.

CHP kongresinde gazetecilere linç girişimi ile ilgili etiketler CHP İzmir Kavga gençlik kolları kongre gazetecilere saldırı tenzile aşçı Oktay Güçtekin

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.