“CHP kayda değer bir vizyon üretti de biz mi duymadık?”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyareti gündemde tartışılmaya devam ederken ederken kamuoyu araştırmacısı ve yazar Bekir Ağırdır katıldığı televizyonda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ağırdır İktidarın yaptıklarına karşılık CHP'nin bir tutum ortaya koyamadığını belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyareti tartışılmaya devam programında söz konusu ziyarete ilişkin dikkat çeken tespitlerde bulundu. Kılıçdaroğlu'nun Amerika ziyaretine ilişkin açıklama yapan Ağırdır, "Kemal Bey meseleyi bilim amaçlı bir ziyaret diye anlatıyor. Ama kamuoyu nereden bakıyor ve tartışıyor bu ziyareti? Siyasi boyutundan bakıyor. Çünkü Amerika’da gidilen yer Fransa'da bilim laboratuvarı ya da İsviçre'deki laboratuvar değil. Amerika dediğiniz zaman da işte hani dünyanın bugünkü bütün bu hem siyasal hem ekonomik egemenlik kavgası bu kadar sertleşmişken ve Orta Doğu, bölge, Akdeniz bütün etrafımızda bin tane meselemiz varken Amerika'ya sadece bilim için gidiyorum dediğinizde öyle seçimlere yedi ay kala kamuoyu onu kabul etmiyor.” dedi.

“CHP kayda değer bir vizyon üretti de biz mi duymadık?”

“CHP VİZYON ÜRETTİ DE BİZ Mİ DUYMADIK?”

Ağırdır, Kılıçdaroğlu'nun seçime 7 ay kala Amerika'ya gitmesinin yanlış olduğunu söyledi.  Ağırdır “Türkiye'nin bugün karşı karşıya olduğu küresel ve bölgesel risk ya da fırsatların önemli bir aktörü Amerika. Ve Amerika'ya gittiğiniz zaman sadece konu bilim olmaz. Evet bilim merkezlerini ziyaret edecek Kemal Bey. Ama kapıya çıktığında kapıda gazeteciler ona siyaset soracaklar. Ve siyaset sorduğu zaman ne diyeceği meselesinde yani dünyanın bu gidişatı ve bu gidişatının Türkiye için ürettiği risk ve fırsatlar konusunda altılı masa veya Cumhuriyet Halk Partisi şimdiye kadar çok kayda değer yeni bir vizyon üretti de bir sen ben mi duymadık? Şimdi bu bu tartışmalara bir cevabınız yokken Amerika'ya gidiyorsanız belli riskleri göze almanız gerekir ya da komploları" ifadelerine yer verdi.

'VİZYONUNUZ OLSAYDI KAPINIZI ÇALARLARDI"

Rusya-Ukrayna savaşında Türkiye'nin önemli bir aktör olduğunu belirten Ağırdır CHP'nin konuya ilişkin bir vizyon koyamadığını söyledi. Ağırdır, "Rusya-Ukrayna savaşı için bile örneğin Türkiye'ye kaç devlet insanı geldi gitti değil mi? Çünkü Türkiye kabul edelim, eleştirelim, eleştirmeyelim ayrı ama sonuçta Türkiye ve iktidar Rusya-Ukrayna savaşında gerçekten dünyada da dikkat çeken etkin bir rol oynadı. Böyle bir krizde sizin altılı masa olarak veya ana muhalefet olarak dünyanın gidişatına dair bir başka vizyonunuz olsaydı o gelen devlet insanları kapınızı çalardı. 'Ne diyorsunuz arkadaş siz' diye" dedi.

“CHP kayda değer bir vizyon üretti de biz mi duymadık?” ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu Amerika
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.