CHP kapıyı kapattı: Ekrem İmamoğlu'nun 'adaylık' hayali kısa sürdü

Financial Times'a konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'Erdoğan kazanırsa görevden alınırım' çıkışına CHP'den tepki geldi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, adeta Ekrem İmamoğlu'nun adaylık hayaline kapıyı kapattıklarını duyurdu. Öztrak, 'BB başkanımız yeni dönemde belediye hizmetlerini çok daha rahat yerine getirecektir' ifadelerini kullandı.

Londra merkezli medya kuruluşu Financial Times'a konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, tepki çeken açıklamalarda bulunarak Türk iş dünyasını İngiliz basınına şikayet etti.

"Türkiye'de iş dünyası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı sesini yükseltmediği için kabahatli" ifadesini kullanan İmamoğlu, "İş dünyasının hâlâ cesaret edemediğini üzüntüyle izliyorum. Maalesef iş dünyasının ekonomik durum nedeniyle kabahati var" sözlerine yer verdi.

"ERDOĞAN KAZANIRSA GÖREVDEN ALINIRIM"

İmamoğlu sözlerini devamında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimleri tekrar kazanması halinde kendisinin belediye başkanlığı görevinden alınabileceği şeklinde bir iddia ortaya attı.

İmamoğlu'nun bu iddiasının ardından CHP'den dikkat çeken bir açıklama geldi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İBB Başkanı'nın bu sözlerine ilişkin yaptığı açıklamayla İmamoğlu’na adeta ‘Aday değilsin’ demeye getirdi.

Öztrak şu ifadeleri kullandı:

"Erdoğan bir seçim daha kazanamayacağına göre böyle bir endişeye de mahal yoktur. İBB başkanımız yeni dönemde belediye hizmetlerini çok daha rahat yerine getirecektir"

 

 

CHP kapıyı kapattı: Ekrem İmamoğlu'nun 'adaylık' hayali kısa sürdü ile ilgili etiketler Financial Times Ekrem İmamoğlu Faik Öztrak CHP Cumhurbaşkanlığı adaylık
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.