Tacizle suçlanan Konya İl Başkanı Barış Bektaş göreve döndü

CHP yönetimi, taciz iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Konya İl Başkanı Barış Bektaş'ı, disipline sevk etmemeye karar verdi. Konuya ilişkin açıklamada bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı "İl başkanımız görevinin başında." dedi.

Geçtiğimiz haftalarda CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş'ın bir kadını taciz ettiği iddia edildi. Konuyla ilgili babası parti üyesi olan bir kadın, Bektaş tarafından taciz edildiğine ilişkin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na mektup gönderdi.

"YARDIM ÇEKİ VERECEĞİM"

Genç kadın, kendi imzasıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na hitaben yazdığı mektupta, şunları kaydetti;

"Ramazan ayının son günlerinde telefonumu arayan Barış Bektaş, babam tarafından yardım çeki başvurusu yapıldığını, kendi hukuk bürosuna gelmem halinde yardım çekiyle birlikte burs konusunda da yardımcı olabileceğini söyledi. Ertesi gün arkadaşım C.T. ile birlikte bürosuna gittik. Bana fotoğrafımdan daha güzel olduğumu, akşamları bir yerlere takılıp takılmadığımı, alkol alıp almadığımı, erkek arkadaşımın olup olmadığını sormuştur. Benim bu konuşmalardan rahatsız olup kalkmam üzerine saçlarımı okşayarak yine beklediğini söylemiştir. Bu şahıs ertesi gün de beni aramıştır."

 CHP KARARINI VERDİ: SUÇSUZ

CHP Genel Merkezi, taciz iddiasıyla hakkında soruşturma başlattığı Konya İl Başkanı Barış Bektaş'la ilgili kararını verdi.

CHP Genel Merkezi'nin taciz iddiası ile hakkında soruşturma başlattığı CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş'ın Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilmemesine karar verildi.

Hazırlanan raporda, Bektaş’ın ‘suçsuz olduğu’ sonucuna varıldı. Bektaş, hakkındaki taciz iddiası sonrası görevden alınmıştı.

SALICI'DAN AÇIKLAMA

Birgün'ün haberine göre: CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, CHP'de taciz iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

Salıcı, Konya'da yaşanan olayla ilgili olarak şunları kaydetti:

"Olayın mağduru olduğu iddia edilen kişiyle, olay anında yanında bulunan arkadaşıyla ve olayın bütün taraflarıyla, kendilerinin bilgisi ve onayıyla ses kayıtlarını alarak ve yapılan görüşmeyi tutanak altına alarak bir çalışma gerçekleştirdiler ve raporlarını ortaya koydular.

CHP olarak gördük ki ortada iddia edildiği gibi bir durum söz konusu değil. Dolayısıyla il başkanımızla ilgili herhangi bir disiplin soruşturmasına ihtiyaç olmadığı kanaati oluştu. İl başkanımız görevinin başında."

 

Tacizle suçlanan Konya İl Başkanı Barış Bektaş göreve döndü ile ilgili etiketler CHP Konya Taciz il başkanı barış bektaş
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.