CHP kanadındaki gerilim istifaları beraberinde getirecek mi?

CHP kanadındaki parti içi restleşmeler günlerdir çok konuşulan konular arasında. Peki, ana muhalefet partisindeki tansiyonu yükselten olayların sonucunda neler olacak? Akşam Gazetesi yazarı Turgay Güler, bugünkü dikkat çeken yazısında CHP içerisinde birçok istifanın meydana gelebileceğini ve 6'lı masanın dağılacağını yazdı. İşte, o yazarın o yazısı...

Akşam Gazetesi yazarı Turgay Güler, bugünkü ''CHP'de öncü sarsıntılar başladı büyük deprem kapıda'' başlıklı yazısında CHP içinde birçok istifanın meydana gelebileceğini kaleme aldı. Güler, daha önceki yazısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu arasındaki gerginliğe değinerek İmamoğlu'nun dışlandığından bahsetmişti. Peki, CHP kanadındaki gerilimin sonucunda neler olacak? Turgay Güler, köşesinde öngülerini paylaştı.

İşte, yazarın dikkat çeken o yazısı...

Dediydim!

Meral Akşener CHP'yi darmadağın edecek...

Ekrem'i de Mansur'u da ayartacak...

Kılıçdaroğlu'na bayrak açtırtacak...

Hatta istifa ettirtecek; diye!

Kemal Kılıçdaroğlu'nun o gün o eli sıkmayarak Ekrem İmamoğlu'nu açık ve net bir şekilde partiden dışladığını yazmıştım hafta başı.

'O elin sıkılmaması nelere yol açar' sorusunun cevabını ortaya koymuştum.

'Ekrem İmamoğlu istifa edecek' demiştim.

Dedim diye de müneccim olmadım tabii ki.

Ama gördüm.

Peki şimdi ne görüyorum?

Offf of of! Fırtına öncesi sessizliği görüyorum. Herkes hazırlıklı olsun.

Bir değil birden fazla istifa görüyorum. Yeni ittifaklar çıkacak ortaya. Belki yeni partiler, yeni genel başkanlar...

Ortalık toz duman olacak.

Sevinmiyorum, umursamıyorum, zil takıp oynamıyorum... Olsa ne olmasa ne? Kimsecikler buradan bir yargıya varmasın lütfen, ben olabilecekleri öngörüp kaleme alıyorum hepsi bu!

Eli sıkılmayan, partiden dışlanan, genel başkanı ve çevresi tarafından artık sevilmeyen hatta belki de nefret edilen Ekrem İmamoğlu İstanbul'dan kalkıp Ankara'ya Mansur Yavaş'ın yanına gitti. Kapalı kapılar ardında oturup konuştular. Ne konuştular peki? Bilmiyoruz lakin tahmin ediyoruz!

Bu görüşmenin Ekrem İmamoğlu iradesiyle olmadığını düşünüyoruz; sağlam kanıtlarım var.

Kendisine aptal, şizofren, müteahhit kafalı denen eli sıkılmayan, dışlanan İmamoğlu nihayet harekete geçti. Arkasına da İYİ Parti desteğini alarak!

İYİ Partili Yavuz Ağıralioğlu o çok tartışılan (Kılıçdaroğlu kazanamaz) sözlerini sarf ettiği programda dikkatlerden kaçan bir cümle daha kurmuştu aslında.

Özetle şunu söylüyordu. 'Ekrem İmamoğlu da Mansur Yavaş da bizim projemizdi. CHP bu yüzden İstanbul ve Ankara'yı kazandı. Mesela İstanbul'a Canan Kaftancıoğlu'nu aday yapsalardı kazanamazlardı'!

Kavgada denmez normal şartlarda. Ama Yavuz Bey yekten hiç çekinmeden söyledi. Bu arkadaşlar ontolojik olarak CHP'li değil aslında demeye getirdi. Bir sonraki cümleyi tahmin etmek güç değil.

Onu da ben söylemeyeyim CHP'ye yakın gazeteci Enver Aysever söylesin:

'Kemal Bey de Canan Hanım da Ekrem İmamoğlu'yla bağı koparttı. İmamoğlu neredeyse İYİ Parti'nin belediye başkanı haline geldi'.

Kemal Bey'in İmamoğlu ve Yavaş' tan 'çıkın aday olmayacağınızı açıklayın' isteğinde bulunduğu ancak her ikisinin de 'buna 6'lı Masa karar verir' dediği iddia edilmişti. Zaten Kemal Bey'i de bu çileden çıkarmıştı.

İşte o iddia şimdi ete kemiğe büründü. Mansur Yavaş Ekrem İmamoğlu ile görüşmesinin ardından tam da böyle bir cümle kurdu. 'Ankara halkı bizi Ankara için seçti. Hizmet etmemizi bekliyor. Bizden başka bir görev istenirse, biliyorsunuz bu, 6'lı Masa'nın görevi. Biz, o ne derse ona uyacağız'.

Vaoooovvvv!

Bunun adı Kemal Bey'e, CHP'ye başkaldırı değil de nedir?

Bir de yetmezmiş gibi ortak çalışma kararı aldıklarını duyurdular.

CHP yönetimi bu gelişmeler karşısında barut fıçısı. Ekrem İmamoğlu medyası ise teyakkuzda. Her an Kılıçdaroğlu aleyhine operasyona kalkışabilir.

Şayet bu süreçte İmamoğlu istifa ederse kendisine bazı CHP il ve ilçe başkanlarıyla, belediye başkanlarının da eşlik edeceği iddia ediliyor. Bu durumda 'ortak çalışma kararı aldıklarını' söyleyen Mansur Yavaş'ın da istifası kaçınılmaz.

Ya peki Ekremci milletvekilleri? Onlar da teyakkuzda!

Şimdi bundan sonra yorum yapmayayım, ama siz yapın!

Hal böyle olunca 6'lı Masa dağılmaz mı?

CHP ile İYİ Parti karşı karşıya gelmez mi?

Yeni ittifaklar oluşmaz mı?

Bekleyelim görelim.

Yeri gelmişken Önder Sav gibi bir ismi yiyen Kemal Bey boş durur mu?

CHP kanadındaki gerilim istifaları beraberinde getirecek mi? ile ilgili etiketler CHP 6'lı Masa
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.