CHP içinde büyük karışıklık! Partililer Kılıçdaroğlu yönetimine karşı birleşti

CHP'de aralarında İstanbul Milletvekili Ali Şeker ile eski CHP vekili İlhan Cihaner’in de bulunduğu muhalif kanat, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu yönetimine karşı “Gelecek İçin Sol Kanat” adıyla birleşti. Bir toplantı gerçekleştiren gruplar, “Sağa kayan politikalara karşı, sol bir duruşa sahip CHP için mücadele edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde Kemal Kılıçdaroğlu yönetiminden rahatsız olan partililerin sayısı artıyor.

"DAHA SOLDA POLİTİKALAR ÜRETİLMELİ"

Yenişafak'ın haberine göre, CHP içindeki “Muhalif Sol Kanat” ve “Gelecek için biz” grupları birleşerek Kılıçdaroğlu’na “Parti sağa doğru kayıyor, daha solda politikalar üretilmeli” çağrısında bulundu.

“GELECEK İÇİN SOL KANAT”

Cumhuriyet Gazetesi’nden İlayda Kaya’nın haberine göre, Şişli’deki Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde bir araya gelen muhalif kanat “Gelecek İçin Sol Kanat” adıyla birleşti. Toplantıda Şeker ve Cihaner’in de içinde olduğu 17 kişiden oluşan sekreterya oluşturuldu.

"CHP TEKRAR SOKAKLARA DÖNMELİ"

Toplantıda söz alan partililerin sağ partililerle yapılan yakınlaşmayı eleştirerek “CHP’nin sola ihtiyacı var. CHP önceden hep sokaklardaydı. Tekrar sokaklara dönmeli” dediği aktarıldı.

"SOL DURUŞLU CHP İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ"

Ali Şeker, “Parti içerisinde solda siyaset yapan iki büyük grup bu toplantıyla birleşmiş oldu. Bundan sonra, parti içerisinde partinin solda siyaset yapmak isteyen diğer grupların da katılmasıyla sağa kayan politikalara karşı sol bir duruşa sahip CHP için mücadele edeceğiz” dedi.

ALİ ŞEKER KİMDİR?

İlkokulu Gümüşpala İlkokulu'nda, ortaokulu Avcılar 50.Yıl İnsa Lisesi'nde okudu. Sultanahmet Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Makine Teknisyenliği Torna ve Tesviye Bölümü'nü bitirdi.1985 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni kazandı ve 1991 yılında fakülteyi bitirerek Tıp Doktoru oldu. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 1991 mezunları Öğrenci Temsilciler Kurulu Başkanlığı'na seçildi.

1991 yılında Erzincan'ın İliç ilçesi Merkez Sağlık Ocağı'nda mecburi hizmetine başladı.1992 yılında İşyeri Hekimliği İşçi Sağlığı Sertifika Programını tamamladı.1993 yılında Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde görev yaptıktan sonra, tıpta uzmanlık sınavını kazanarak Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Genel Cerrahi İhtisasına başladı.1995 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme İktisadı Enstitüsü'nün Hastane İşletmeciliği Sertifika Programını bitirdi.1997 yılında Genel Cerrahi Uzmanı oldu.

İstanbul Tabip Odası Taksim Hastanesi Temsilciliği görevinde bulundu.1998 yılında Ağrı Doğubeyazıt Devlet Hastanesi'nde Başhekimlik yaptı.1998-2001 yılları arasında Bakırköy Devlet Hastanesi'nde; daha sonra Bağcılar Semt Polikliniği, Bahçelievler Semt Polikliniği ve Esenyurt Semt Polikliniği'nde görev yaptı.2001-2003 yılları arasında Büyükçekmece Devlet Hastanesi'nin kuruluşunda görev aldı, Genel Cerrahi Uzmanı olarak çalıştı.

2004 Yerel Seçimlerinde CHP'den İstanbul İl Genel Meclisi üyeliğine seçildi. Bu dönemde CHP'ni temsilen İl Genel Meclisi Çevre ve Sağlık Komisyonu Üyeliği ile İstanbul Kent Konseyi üyeliği görevlerinde bulundu.2005 yılında yapılan ilçe kongresinde İstanbul'un en genç ilçe başkanı oldu.

CHP içinde büyük karışıklık! Partililer Kılıçdaroğlu yönetimine karşı birleşti ile ilgili etiketler CHP Kemal Kılıçdaroğlu muhalefet ali şeker ilhan cihaner
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.