"CHP için siyasi ayak demesek de pratik var"

CNN Türk'te 'Tarafsız Bölge'nin konuğu olan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, FETÖ'nün siyasi ayağı olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ilan etmesine karşı çıktı. Perinçek, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın FETÖ'nün siyasi ayağı ilan edilmesi hiç gerçeklere uymuyor çünkü çarpışıyor." dedi. Doğu Perinçek, Kılıçdaroğlu'nun FETÖ'nün siyasi ayak ilan edilmesiyle ilgili olarak da "Siyasi ayak demesek bile ortada yine bir pratik var" ifadesini kullandı.

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın moderatörlüğünü yaptığı Tarafsız Bölgeye'ye konuk olan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, FETÖ'nün siyasi ayağı tartışmaları ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

FETÖ ile mücadeleye iki mevziden bakılabileceğini belirten Perinçek, bunları "Bir tarihçi olarak FETÖ'nün tarihi bakımından bakabiliriz, bir de bugünkü mücadele mevzisinden." diye tarif etti. 

"Bugünkü mücadele mevzisinden baktığımız zaman Sayın Cumhurbaşkanı'nın FETÖ'nün siyasi ayağı ilan edilmesi hiç gerçeklere uymuyor çünkü çarpışıyor." diyen Perinçek bu mücadeleyi ise "Sayın Erdoğan, 2014 yılından bu yana FETÖ ile devletin bütün olanaklarıyla yargısıyla, polisiyle, savcısı ile bir mücadele yürütüyor." sözleri ile özetledi.

Ahmet Hakan'ın "CHP'nin lideri Kılıçdaroğlu'nun siyasi ayak ilan edilmesi doğru mu?" şeklindeki sorusu üzerine "Siyasi ayak demesek bile ortada yine bir pratik var" diye konuşan Perinçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"CHP yönetimi FETÖ mensuplarını veya öyle suçlananları hapisten çıkartmak için seferberlik halinde. Ankara'dan İstanbul'a kadar 450 kilometre yürüyor. 104 bin devletten tasviye edilen, içeri atılan PKK, FETÖ onları kurtarmak için yürüyüş yaptı ve o devam ediyor. Meydanlarda FETÖ'den yargılanan ya da mahkum edilenlerin isimlerini belirterek burada burada kitlelere bağırttı. Bugün de o tavrı devam ediyor. Fakat iki şeyi ayırmak lazım. Biri cezai sorumluluk, diğeri siyasi sorumluluk. Suç ortaklığı ve suça iştirak başka bir şey, siyasi kollama, siyasi işbirliği başka bir şey. FETÖ'nün suçlarına iştirak ettiğini söylemek haksızlık olur. Ortaklık yok ama mağdurlarla biz iktidar olacağız diye bir proje ürettiler Amerika merkezli. Buna savcıların da dikkat etmesi lazım. Diyelim darbe suçu ise devletin nizamını, TBMM'nin işleyişini, örgütlenmesini bertaraf etme diye tarif edilen suç tarifi var ona girerse veya terör örgütü mensupluğu ya da terör örgütüne yardım ve yataklık tanımlarına giriyorsa oradan takip edilir. Ama CHP'nin FETÖ ve cemaati ile suç ortaklığı yok. Benim görüşüme göre olması da mümkün değil. İçinden belki tek tek insan olabilir. İktidar projesi ilan etti CHP, biz mağdurlarla iktidara geleceğiz dedi. Mağdurlardan kasıt tüm çalışmalarından görülüyor, HDP, PKK, FETÖ mağdurları... Bunları iki koluna alarak, iktidar projesi yürütüyor. Böyle bir siyasi proje içerisinde bir işbirliği görülüyor. Zaten bunun bir başka kanıtı da şudur. Bütün F Tipi cezaevleri ya da Silivri'deki seçim sandıklarına bakın gözaltındaki tüm FETÖ ve PKK mensupları CHP'ye oy verdi."

"CHP için siyasi ayak demesek de pratik var" ile ilgili etiketler FETÖ Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Doğu Perinçek Erdoğan FETÖ'nün siyasi ayağı fetö ile mücadele
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.