Partisi tacizlerle çalkanan Kılıçdaroğlu: Ahlaklı bir siyaset istiyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kayseri'de muhtarlarla buluşma programında konuştu. "Satmadığımız fabrika kalmadı. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını kim koruyacak?" diyen Kılıçdaroğlu, taciz skandallarıyla konuşulan partisini hesaba katmadan, "Biz bu ülkeye ahlaklı bir siyaset anlayışı getirmek istiyoruz" dedi.

Kayseri'de muhtarlarla bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

"Sezgin Tanrıkulu’nun adı geçtiği için söylüyorum. Onun katıldığı cenaze töreni bir teröriste ait değildir. Fotoşop ile gittiği cenazenin tabutuna terör örgütü flaması yerleştirilmiştir. Kendisi Diyarbakır’da baro başkanı iken teröre karşı en net açıklamayı yapmıştır. Sezgin Tanrıkulu'nun katıldığı cenaze töreni Tahir Elçi'nin cenaze törenidir.

Benim milliyetçilik anlayışım vatanseverliktir. Eğer 21. yüzyılın Türkiye'si Londra'daki bir avuç tefeciye para dileniyorsa ben o yöneticilerin hiçbirisine milliyetçi diyemem. Başkasına el avuç alan emir alır. 18 yılda 187 milyar dolar faiz ödemişseniz hepimizin düşünmesi lazım.İhaleyi neden dolarla yapıyorsunuz? Hani milliyetçiydik, yerliydik? Yarın ihtilaf çıktı diyelim, dava nerede görülecek? Londra mahkemelerinde...

1925 yılında Kayseri'de uçak fabrikasının temeli atıldı. Yumurta satarak bu ülkede şeker fabrikaları kuruldu. Osmanlı'nın borcu son kuruşuna kadar ödendi. Hiçbir tefeciden borç para istenmedi. Kayseri'de uçak fabrikası kuruldu. 7 yıl sonra Kayseri'den kalkan ilk uçak Ankara'ya indi. 1940'lı yıllar Türkiye, dünyaya uçak ithal eden beş ülkeden biriydi. Para dilenen insan emir alır. O açıdan ekonomik bağımsızlığımız çok önemli. Ekonomik bağımsızlığımız şu anda tehlikede. Ne oluyor da Cumhuriyet tarihinin bütün dönemlerinde ödenen bütün faizin kat kat fazlasını son 18 yılda 187 milyar dolar faiz ödemişiz. Kim ödedi faizi? Satmadığımız fabrika kalmadı, borç aldık onları da yedik. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını kim koruyacak."

Partisi tacizlerle çalkanan Kılıçdaroğlu: Ahlaklı bir siyaset istiyoruz ile ilgili etiketler CHP Kılıçdaroğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.