CHP Engin Özkoç'u da ihraç edecek mi?

KRT televizyonunda Kılıçdaroğlu'nun "CHP'nin dostları" sözlerine açıklık getiren, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "Birlikte yol yürüdüğümüz partiler. Bunlar, Saadet, İYİ Parti, bizi destekleyen HDP dahil diğer tüm siyasi partiler" ifadesini kullandı. Bu sözler CNN Türk tarafından "CHP'nin dostlarını açıkladı" başlığı ile yayına aksedince Özkoç, birçok ismin ihracına sebep olan CNN Türk vetosunu delip canlı yayına katıldı. Şimdi merak edilen "Özkoç da ihraç edilecek mi?" sorusunun yanıtı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, partisinin uzun bir süredir uyguladığı CNN Türk yasağını deldi. 

Daha önce CNN Türk'te canlı yayına katıldıkları için Prof. Dr. Ümit Kocasakal ile Avukat İrem Çiçek, partiden ihraç edilmişti. Benzer bir durumu başka bir vetolu kanala katılan Mehmet Sevigen de yaşamıştı. 

Ancak CHP yönetimi bu yasağı daha önce delen Muharrem İnce ile kongra döneminde Eskişehir Büyükşehir Beledeyi Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e ses çıkartamamıştı. 

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ise parti yönetimi tarafından alınan bu yasak kararını delen en yetkili isim oldu.

Özkoç, KRT'de CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "CHP'nin dostları" sözüne açıklık getirirken "Birlikte yol yürüdüğümüz siyasi partiler. Bunlar, Saadet Partisi,İYİ Parti, bizi destekleyen HDP dahil diğer tüm siyasi partiler. DYP, Gelecek Partisi, Deva Partisi...." şeklinde sözler sarfetmişti. 

Bu ifadelerin ardından CNN Türk'te "Özkoç, CHP'nin dostlarını açıkladı" başlığının kullanılması üzerine canlı yayına katılarak tepki çeken bu söylemine açıklık getirmek istedi. 

İşte Özkoç'un canlı yayında yaptığı açıklamaların detayları;

"Birlikte ittifak içerisinde olduğumuz partiler yani; Saadet Partisi ve İYİ Parti. Arkasından diyorum ki AK Parti dahil olmak üzere bugüne kadar oyu bize nasip olmamış diğer siyasi partilerin tamamında şu ilkeleri benimsemiş; Bir, anayasanın ilk dört maddesi, iki özgürlükçü demokratik laik parlamenter sistemi benimseyen herkesin oyunu bekliyoruz ve o kişiler bizim dostumuzdur buna HDP de dahildir. HDP'li seçmende anayasanın ilk dört maddesine 'evet biz bunu benimsiyoruz' diyorsa ve demokratik laik parlamenter sistemi 'evet biz talep ediyoruz' diyorsa bu insanların oylarının bizim hanemize yazılmasına biz 'evet' diyoruz. Bu kadar açık ifade ediyorum.

İnsanlar nereye isterlerse yorumlasınlar ama siyasetçiler dürüst ve ahlaklı olmalı ve sözlerinin arkasında durmalılar. Bizim çizdiğimiz yol bellidir. Anayasanın ilk dört maddesi bizim için bağlayıcıdır. Bundan asla taviz vermeyiz. 'Ama onun orası, ama onun burası' diye bir yaklaşım olursa biz bu insanlarla yol yürümeyiz. O yüzden bunu açık bir şekilde söylüyorum; güçlendirilmiş laik demokratik parlamenter sistemi. "

Program konukların soru yöneltmek istediği Özkoç bu talepleri kabul etmeyip yayını terketti.

CHP Grup başkanvekili Özkoç'un vetoyu delip CNN Türk canlı yayınına neden katıldığını ise sosyal medya hesabından şu sözlerle açıkladı:

"KRT yayını sonrası, CNN Türk'ün "Özkoç CHP'nin dostlarını açıkladı" altyazısındaki yanlış anlaşılmaya canlı yayında açıklık getirdim.

MESAJIMIZ NET: Anayasa'nın ilk 4 maddesini kabul eden, güçlendirilmiş parlamenter sistemi destekleyen herkes bizim dostumuzdur."

Özkoç'un CHP'nin vetosunu delmesine haklılık çıkarmak için bu açıklamayı yapsa da daha önceki ihraçları hatırlayanlar CHP yönetimine Grup Başkanvekili'nin de ihraç edilip edilmeyeceğini sordu.... 

CHP Engin Özkoç'u da ihraç edecek mi?

CHP Engin Özkoç'u da ihraç edecek mi? - Resim : 2

CHP Engin Özkoç'u da ihraç edecek mi? - Resim : 3

CHP Engin Özkoç'u da ihraç edecek mi? - Resim : 4

CHP Engin Özkoç'u da ihraç edecek mi? - Resim : 5

CHP Engin Özkoç'u da ihraç edecek mi? ile ilgili etiketler Engin Özkoç CHP CNN Türk HDP

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.