CHP 'Çoklu Baro'nun iptalini istedi

CHP, TBMM'de kabul edilen 'Çoklu Baro' düzenlemesinin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. CHP'nin başvurusunda Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş detayı gözlerden kaçmadı. Ankara Barosu'nun Erbaş hakkındaki skandal sözlerini destekler mahiyetteki başvuruda “Diyanet İşleri Başkanı’nın açıklamalarına karşı Ankara Barosu tarafından yapılan açıklama, iktidar ile baroları karşı karşıya getirmiş ve Cumhurbaşkanı’nın doğrudan baroları hedef almasının ardından yasa teklifi gelmiştir” denildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaşan 'Çoklu Baro Düzenlemesi'nin 21 maddesinin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulundu.

CHP'nin iptal talebiyle AYM'ye sunduğu metinde ise Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a ilişkin satırlar dikkat çekti.

CHP'nin, Ankara Barosu'nun Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile ilgili yaptığı skandal açıklamaları iptal başvurusunda resmen savunduğu görüldü.

CHP 'Çoklu Baro'nun iptalini istedi

Sabah'ın haberine göre; CHP'nin doğrudan Erbaş'ın adını da anarak ithamda bulunduğu skandal başvuruda şu ifadeler kullanıldı:

"Dava konusu kanunun hangi koşullarda gündeme geldiği dikkate alındığında bu kanunun kamu yararı amacıyla çıkartılmadığı, iktidar partisinin ve liderinin baro başkanlarının, özellikle de Ankara Barosu'nun bazı faaliyetlerine tepki olarak gündeme geldiği açıktır. Ankara Barosu'nun yasadan kaynaklanan ödevi doğrultusunda bazı ağır hukuka aykırılıklar ve insan hakları ihlalleri ile ilgili çalışmaları iktidarı rahatsız etmiş, en yüksek düzeyde yürütmenin beyanlarına muhatap olmuştur. Son olarak yasa teklifinin parti grup başkanvekillerinin imzası ile sunulması da iktidar partisi lideri ve yürütme organı olan Cumhurbaşkanı'nın talimatlarının arasından gerçekleşmiştir. Diyanet İşleri Başkanı'nın açıklamalarına karşı Ankara Barosu tarafından yapılan açıklama, iktidar ile baroları karşı karşıya getirmiş ve Cumhurbaşkanı'nın doğrudan baroları hedef almasının ardından yasa teklifi gelmiştir."

CHP 'Çoklu Baro'nun iptalini istedi - Resim : 2

ANKARA BAROSU EŞCİNSELLERİ SAVUNURKEN İSLAM'I HEDEF ALDI

CHP'nin iptal başvurusuna gerekçe olarak gösterdiği olayın gelişimi ise şöyle olmuştu:

LGBTİ ile ilgili etkinlik çağrılarının yapıldığı bir dönemde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Cuma hutbesinde "İslam zinayı en büyük haramlardan kabul ediyor. Lutiliği, eşcinselliği lanetliyor. Nedir bunun hikmeti. Hastalıkları beraberinde getirmesi ve nesli çürütmesidir bunun hikmeti. Yılda yüzbinlerce insan gayrimeşru ve nikahsız hayatın İslami literatürdeki ismi zina olan bu büyük haramın sebep olduğu HİV virüsüne maruz kalıyor. Geliniz bu tür kötülüklerden insanları korumak için birlikte mücadele edelim" ifadelerini kullanmıştı.

İşte bu açıklamadan rahatsızlık duyan Ankara Barosu İslam'ı da hedef alacak şekilde skandal bir metin yayınlamıştı. Ankara Barosu'nun o skandal metinde kullandığı, "Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın insanlığın bir kesimini nefretle aşağılayıp kitlelere hedef gösterdiği konuşmayı şaşkınlıkla ve ibretle izledik. Şaşkınlığımız; sesi çağlar öncesinden gelen bu şahsın, bir devlet kurumunun başında oturup söylemini kutsal sayılan değerler üzerine inşa ederek halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmesindeki kan kokan cüreti sebebiyledir" ifadeleri kamuoyunda da büyük tepki çekmişti.

BARO DİNİ DEĞERLERİ AŞAĞILAMAKLA SUÇLANIYOR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bu açıklama sonrası harekete geçmiş ve baro hakkında soruşturma başlatmıştı. Savcılık soruşturmaya ilişkin açıklamasında, "Ankara Barosu'nun 26.04.2020 tarihli ve "Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın "İnsanlığın Bir Kesimini Nefretle Aşağılayıp Kitlelere Hedef Gösterdiği Konuşmasıyla İlgili Basın Açıklaması" başlıklı açıklaması nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığımızca, Ankara Barosu hakkında, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 216/3 maddesi kapsamında, Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri aşağılama suçundan re'sen soruşturma başlatılmıştır." bilgisini vermişti.

CHP 'Çoklu Baro'nun iptalini istedi ile ilgili etiketler CHP Anayasa Mahkemesi Ali Erbaş çoklu baro diyanet işleri başkanı iptal başvurusu
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.