CHP bu kez de 'Cumhur İttifakı ağzı' dedi

Üç milletvekilinin partiden istifasını 'saray operasyonu' olarak tanımlayan CHP'den Muharrem İnce'nin istifasına ilk yorum geldi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "CHP'yi Cumhur İttifakı ağzıyla suçlayarak partiden ayrılmalarını doğru bulmuyoruz." dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Muharrem İnce'nin partiden istifasına ilişkin gelen soruyu yanıtlayan Öztrak, İnce'ye yönelik dikkat çeken ifadeler kullandı.

"CHP'Yİ CUMHUR İTTİFAKI AĞZIYLA SUÇLADI"

Bugün gerçekleştirdiği basın toplantısı ile partisiyle yollarını ayırdığını söyleyen ve partisine eleştiriler yönelten CHP Yalova eski Milletvekili Muharrem İnce'nin açıklamalarına ilişkin değerlendirmede bulunan Öztrak, şu ifadeleri kullandı:

"CHP asırlık bir çınardır. Bu partinin gerçek evladı olduğunu iddia edenlerin, CHP'yi Cumhur İttifakı ağzıyla suçlayarak partiden ayrılmalarını doğru bulmuyoruz. CHP, Kurtuluş Savaşı meydanlarında kurulmuştur. CHP, 1919'da neredeyse, 1923'te neredeyse bugün de oradadır. CHP, bu açıklamayı yapan İnce'nin Cumhurbaşkanı adayı olduğu 2018'de neredeyse, 2021'de de aynı yerdedir"

İNCE, "CHP BİR TABELADAN İBARET" DEYİP İSTİFASINI AÇIKLAMIŞTI

Geçtiğimiz aylarda Memleket Hareketi'ni başlatan CHP'li Muharrem İnce canlı yayında basın mensuplarının karşısına geçerek istifasını açıklamıştı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert sözlerle eleştiren İnce konuşmasında, "Bu iktidardan da bu muhalefetten de ülkeye hayır gelmez. Atatürk'ün emaneti kalmadı, CHP bir tabeladan ibaret sadece. Atatürk'ün kurduğu CHP, ilkelerinden köklerinden uzaklaşmıştır. Bugün bir yol ayrımında olduğumu biliyorum. 42 yıl içinde her kademede görev yaptım. Hala Atatürkçüyüm, hala Cumhuriyetçiyim" ifadelerini kullanmıştı.

CHP bu kez de 'Cumhur İttifakı ağzı' dedi ile ilgili etiketler Muharrem İnce CHP Faik Öztrak istifa
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.