CHP Bakan Koca'ya mektup yazdı: 65 yaş üstü memleketine gönderilsin

CHP', koronavirüs önlemlerine ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya bir mektup yazdı. Mektupta, 65 yaş ve üzeri için uygulanan seyahat yasağının gevşetilmesi gerektiği talep edildi.

Koronavirüs salgınına yönelik tedbirler kapsamında, 65 yaş üzeri vatandaşların sokağa çıkması ve şehirler arası seyahat etmesi yasak.

CHP, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya mektup göndererek, 21 Mart'tan bu yana uygulamada olan kuralın esnetilmesini istedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya'nın yazdığı mektupta, 65 yaş üzeri yüz binlerce kişinin memleketlerine gidemediği belirtildi.

65 YAŞ ÜSTÜ İÇİN SEYAHAT İZNİ ÇAĞRISI

Kaya, mektubunda, köylerine gitmek isteyen 65 yaş üstü vatandaşların koronavirüs testlerinin yapılarak, memleketlerine gönderilmeleri gerektiğini ifade etti.

 Sağlık Bakanı Koca'ya gönderilen mektup şu şekilde:

"21 Mart’tan bu yana sokağa çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşlarımızın, koronavirüs testlerinin yapılarak ve güvenlik önlemleri alınarak, memleketlerine dönme koşullarının sağlanmasında büyük fayda vardır.

CHP Bakan Koca'ya mektup yazdı: 65 yaş üstü memleketine gönderilsin

"VATANDAŞLAR MAĞDURİYET YAŞIYOR"

Kış aylarında büyükşehirlere çalışmaya gelip, yaz aylarında memleketlerine ekip, biçmek için dönen vatandaşlarımız da mağduriyet yaşamaktadır. Köylerinde tarla, bağ, bahçe ekimi, dikimi, biçimi için memleketlerine gitmek istemektedirler.

Bu vatandaşlarımızın da koronavirüs testlerinin yapılarak memleketlerine güven içinde gönderilmeye ihtiyaçları vardır. Bildiğiniz gibi vatandaşlarımızın büyük bir bölümü, kışlık erzaklarını köylerinde yaptıkları üretimden karşılamaktadır.

"VATANDAŞLARIN ÇAY VE FINDIK HASADI YAPMASI GEREKİYOR"

Bu nedenle vatandaşın köylerine dönerek tarla, bağ ve bahçelerini ekmesi; Karadeniz’de çay ve fındık hasadını yapması gerekir."

CHP Bakan Koca'ya mektup yazdı: 65 yaş üstü memleketine gönderilsin ile ilgili etiketler Fahrettin Koca CHP Sağlık Bakanı Mektup 65 yaş
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.