CHP 'Atatürk'ü tartışırken Tanrıkulu'nun gündemi çok farklı

CHP içinde İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun sözleriyle başlayan 'Atatürk' tartışması sürerken, İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun gündemi yine çok farklı oldu. Konuya ilişkin düşüncesini söylemekten kaçınan Tanrıkulu, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman’ın kendi parasıyla gittiği balayını diline doladı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun “Ben ‘Atatürk değil, Gazi Mustafa Kemal derim” sözleri partiyi karıştırdı. Çok sayıda CHP’li ‘Atatürk’ hazımsızlığı nedeniyle Kaftancıoğlu’nu topa tuttu

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise bu konu hakkındaki sessizliğini korudu.

Periscope hesabından gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tanrıkulu, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman’ın inşaat mühendisi nişanlısı Ayça Dursun'la gittiği balayı tatilini diline doladı.

KENDİ PARALARIYLA GİTTİLER, TASASI TANRIKULU'NA KALDI

CHP'li Tanrıkulu, çiftin kendi parasıyla gittiği balayını eleştirerek “Ankara Cumhuriyet Başsavcısı nişanlandı ve Bodrum’da nişanlısıyla tatile gitti. Allah tamamına erdirsin ancak havaalanından kalacakları otele helikopterle gidiyor. Bu nasıl bir şatafat? Bu nasıl ölçüsüzlük?” dedi.

CHP 'Atatürk'ü tartışırken Tanrıkulu'nun gündemi çok farklı

Tanrıkulu yaptığı yayında şunları söyledi:

“Kimsenin özel yaşamıyla ilgili değiliz ama hakim-savcı sınıfında olanların bazı davranışlarına özen göstermesi lazım. Kamuoyu önünde olan bu insanların özellikle hâkimlik etiği bakımından davranışlarına özen göstermesi lazım. Hele hele Ankara Cumhuriyet Başsavcısı ise. Çünkü Ankara Başsavcısı parlamentoya da kayyım atanmış durumda. Milletvekillerine. Bu tabiri daha önce mecliste de kullanmıştım. Milletvekilleriyle ilgili olarak bütün soruşturmalar Ankara Cumhuriyet Başsavcısı tarafından yapılıyor.

Bodrum’da nişanlısıyla tatile gidiyorlar. Gidebilirler hiçbir itirazımız yok. Ama Milas Havalimanı’ndan otele helikopterle gidiyor. Bu ne şatafat, bu ne özensizlik? Bodrum’daki otelin geceliğinin 10 bin lira olduğu yazıyor. Birikimi vardır, belki de ailesinden ama ne bu özensizlik? Havaalanından otele yarım saatlik yolda helikopter kullanmak nasıl akıllarına geliyor?

Bu kadar ölçüsüz olmalarının nedenleri var tabii. Biliyorlar ki kendileriyle ilgili hiçbir işlem yapılamaz. Çünkü o kadar fazla hukuksuzluğa imza attılar ki, onun verdiği bir güç var ellerinde. Hükümetten gelen her şeye imza atmışlar, hukuksuzluğun aracı haline gelmişler.”

CHP 'Atatürk'ü tartışırken Tanrıkulu'nun gündemi çok farklı ile ilgili etiketler CHP İstanbul Ankara Balayı Sezgin Tanrıkulu Başsavcı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.