CHP Ankara’da işe alım borsası iddiası! Makam sahibi çocuklarını işe aldılar, üye gençleri almadılar

CHP Ankara'da yaşanan bir istifanın, Mansur Yavaş'tan alınan 200 kişilik işe alım borsası nedeni ile olduğu iddia ediliyor. Buna göre; geçtiğimiz ay istifa eden CHP Mamak İlçe Başkanı Uğur Açıkalın, bu işe alım borsasında adı geçtiği için, Kılıçdaroğlu'nun isteği ile istifa etmek zorunda kaldı. CHP Ankara'da makam sahibi kişilerin çocuklarının işe alındığı, üye olan gençlerin ise işe alınmadıkları belirtiliyor. Bu durumun ise CHP Genel Merkezi'ne kadar giden şikayetlere neden olduğu belirtildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

CHP'li belediyelerde ve ilçelerde yaşanan skandallara bir yenisinin eklendiği ortaya çıktı. Ankara'da meydana gelen skandalın, yaşananlar ise adeta bir zincire dönüştüğü ve CHP Ankara kulislerinde çok konuşulan skandalların ise genel merkez tarafından özenle saklandığı konuşuluyor.


İŞ ALDIRMA PARTİLERDE YAYGIN BİR İSTEK

CHP’nin son seçimlerde büyükşehirleri kazanmasının ardından, birçok ilde, il başkanları ve ilçe başkanlarına, partililerden çeşitli sektörlerde işe alım başvuruları geliyordu. Buraya kadar her şey normaldi. Çünkü iş konusunda, hemen her partide başta milletvekilleri olmak üzere il ve ilçe başkanlarına,en çok ziyaret edilme nedeninin başında yıllardır, "Çocuğumu ya da yakınımı işe aldırın!" şeklinde geldiği biliniyor. CHP Genel Merkezi'nin, Mamak İlçesi'nde yaşanan bir istifanın gerçek nedeninin, "işe alım borsası" olduğu iddiaları ile çalkalandığı öne sürülüyor.

CHP Ankara’da işe alım borsası iddiası! Makam sahibi çocuklarını işe aldılar, üye gençleri almadılar

CHP MAMAK İLÇE BAŞKANI AÇIKALIN İSTİFA ETMİŞTİ

CHP olduğu kadar, diğer siyasi parti kulislerine de yansıyan ve konuşulan konu, Mamak İlçe eski başkanının istifa etmesi olduğu öğrenildi. CHP Mamak İlçe Başkanı Uğur Açıkalın, geçtiğimiz günlerde istifa etmişti. Açıkalın istifa gerekçesini partililere, "Önümüzdeki dönemde milletvekili adayı olacağım için, etik gerekçelerle istifamı verdim." diyerek duyurmuştu.


AÇIKALIN'IN İSTİFASINI GENEL MERKEZİN İSTEDİĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ

Öte yandan medyada, Açıkalın'ın istifasının nedeni olarak 3 ay önce CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun evindeki elektriği kesik olduğu iddiası ile ibrahim Öztürk adlı vatandaşı ziyaret edip, medyada konuşmasının gerçek olmadığının ortaya çıkması sonrası, genel merkezce istifasının istendiği şeklinde haber olmuştu.


ELEKTRİĞİ KESİLEN VATANDAŞ GERÇEĞİ İTİRAF ETMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ziyaret ettiği ailelerden birisi olan, Ankara'nın Mamak ilçesinde yaşayan İbrahim Öztürk'ten aylar sonra dikkat çeken itiraflar gelmişti. Öztürk, Kılıçdaroğlu'nun ziyareti öncesi il ve ilçe başkanının evine gelerek incelemelerde bulunduğunu, elektriği kesik olmadığı halde vaatlerle elektriğinin kesik olduğunu söylettirildiğini ifade etmişti.

CHP Ankara’da işe alım borsası iddiası! Makam sahibi çocuklarını işe aldılar, üye gençleri almadılar - Resim : 2

CHP ÇANKAYA İLE YENİMAHALLE'DE GİZLİ ÇEKİŞME VAR

SuperHaber Ankara kulislerinde çok konuşulan, önemli iki iddiayı araştırdı. CHP kulislerinden gelen bilgilere göre; Açıkalın'ın istifası ile CHP'de Ankara'daki ilçede yaşanan gerginliğin gerçek nedeninin ise çok farklı olduğu belirtiliyor.

Uğur Açıkalın’ın Mamak ilçe başkanı olmasında en büyük desteği veren iki isimden birisi, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen diğeri ise önceki Mamak İlçe Başkanı olan, şuan ki Ankara Büyükşehir Belediyesi Poltaş Genel Müdürü Adnan Demirci idi. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ise, gerek Mamak’ta gerekse, Ankara il seçimlerinde farklı iki adayı, CHP eski teşkilat başkanı Tekin Bingöl ile beraber desteklemişti. Ankara’da CHP Yenimahalle ile Çankaya ilçeleri arasında bilinen ancak çok dillendirilmeyen bir çekişme bulunuyor. Bu çekişme halen devam ediyor ve bunu tüm CHP üyeleri yakından biliyor ve takip ediyor.

YAVAŞ'TAN 200 KİŞİLİK İŞE ALIM İÇİN KONTENJAN ALINDI

Mamak İlçe Başkanlığı'ndan istifa eden Açıkalın hakkındaki iddialar, CHP’de deprem yaratacak cinsten. SuperHaber'in elde ettiği kulis bilgilerine göre; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan, CHP'den gelecek işe alım istekleri için, yaklaşık 200 kişilik kontenjan alındı. Başkan Yavaş, CHP'lilerin "Ülkücüleri işe alıyor ancak bizden yani solculardan kimseleri almıyor!" yönündeki tepkilerine dayanamadığı ve 200 kişilik kontenjana boyun eğdiği iddia ediliyor.

"KONTENJAN İÇİN PARA KONUŞUR!" YÖNTEMİ BAŞLADI

Yine iddialara göre; Yavaş'tan alınan işe alım kontenjanın sonrasında olanlar oluyor. CHP'li kişilerden gelen, binlerce talep sonrası kontenjan sınırlı kalınca, "para konuşur" yöntemine geçiliyor. Ardından Açıkalın tarafından gençlik kolarından ve parti üyelerinden belli ücretler isteniyor. Kimi zaman da, Açıkalın tarafından "Son model iphone al gel!" gibi taleplerle insanlardan taleplerde bulunulduğu ayyuka çıkıyor.

AÇIKALIN'IN GERÇEK İSTİFA NEDENİ İŞE ALIM BORSASI MI?

Tüm bu iddialar üzerine, bundan yaklaşık 1 ay kadar önce işe alımların konuşulduğu bir ortamda, CHP Mamak İlçe Başkanı Uğur Açıkalın’ın ses kaydının alındığı ve bu ses kaydının bir grup tepkili partili tarafından, CHP örgütlerden sorumlu Genel Başkan yardımcısı Oğuz kaan Salıcı’ya iletildiği belirtiliyor. Bu gelişmeler olurken, olanlardan CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun haberinin olduğu ve çok kızdığı ve derhal Açıkalın’ın istifasını istediği vurgulandı.

MAKAM SAHİBİ ÇOCUKLARI İŞE ALDILAR, ÜYE GENÇLERİ ALMADILAR

Öte yandan, CHP'deki bu iddialar ile birlikte Ankara'da makam sahibi kişilerin çocuklarının işe alındığı, üye olan gençlerin ise işe alınmadıkları belirtiliyor. Bu durumun CHP Ankara Gençlşk Kolları'nda büyük tepkilere ve krize neden olduğu, bu durumun ise CHP Genel Merkezi'ne kadar giden şikayetlere neden olduğu ifade ediliyor.

 

CHP Ankara’da işe alım borsası iddiası! Makam sahibi çocuklarını işe aldılar, üye gençleri almadılar ile ilgili etiketler CHP Ankara Kemal Kılıçdaroğlu CHP Mamak İlçe Başkanı Uğur Açıkalın iş bulma borsası
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.