Chloe Zhao'nun Oscar başarısı ülkesi Çin'de sansüre uğradı

Oscar Ödülleri olarak da bilinen ve sinema dünyasının en prestijli ödüllerinden olan 93. Akademi Ödülleri dün sahiplerini buldu. 'En iyi film Oscar'ını alan 'Nomadland'in yönetmeni Chloe Zhao'nun başarısı, ülkesi Çin'de ise sansüre uğradı.

Asya kökenli Chloe Zhao 'en iyi yönetmen', yönetmenliğini yaptığı "Nomadland" filmi ise 'en iyi film' ödülünü kazandı.

Chloe Zhao'nun Oscar başarısı ülkesi Çin'de sansüre uğradı

"Nomadland" filmi, bir kadının yönettiği ve en iyi film Oscar'ını kazanan ikinci film oldu.

DEVLETİN RESMİ YAYIN ORGANLARI BAŞARIYI GÖRMEZDEN GELDİ

Pekin doğumlu Zhao'un başarısı, uluslararası basında geniş yankı uyandırırken, Çin devletinin resmi yayın organları CCTV ve Xinhua bu başarıyı görmezden geldi.

Chloe Zhao'nun Oscar başarısı ülkesi Çin'de sansüre uğradı - Resim : 2

SOSYAL MEDYADA DA SANSÜRE UĞRADI

Ülkenin sosyal medya platformlarından Veybo'da, 14 milyondan fazla takipçisi olan film dergisi Watch Movies tarafından Zhao'nun yönetmenlik başarısını duyuran bir bildirim, paylaşılmasından birkaç saat sonra sansürlendi. Ayrıca "Chloe Zhao, En İyi Yönetmeni kazandı" etiket çalışması da sansüre maruz kaldı.

HABERLER SİLİNDİ, ARAMA SONUÇLARI YASAKLANDI

Film meraklıları arasında popüler bir uygulama olan Douban, "Nomadland" ve "Zhao (Cao) Ting" için yapılan aramaları yasaklayarak "arama sonuçlarının ilgili yasa ve yönetmeliklere göre görüntülenemediği" uyarısını paylaştı. Uygulamada Zhao'nun başarısıyla ilgili birçok konuşma zinciri silinirken, ülkedeki en büyük mesajlaşma uygulaması olan WeChat'teki bir haber de silindi.

Zhao, geçen ay en iyi yönetmen ödülünü kazandığı Altın Küre Ödülleri'nde yaptığı konuşma sebebiyle Çin'de tepkiyle karşılanmıştı. Yönetmenin, ülkenin yönetim sistemiyle ilgili yaptığı yorumlarla kendi ülkesine hakaret ettiği iddia edilmişti.

Chloe Zhao'nun Oscar başarısı ülkesi Çin'de sansüre uğradı - Resim : 3

(AA)

Chloe Zhao'nun Oscar başarısı ülkesi Çin'de sansüre uğradı ile ilgili etiketler Oscar Çin Oscar 2021 oscar ödülleri Chloé Zhao Nomadland En iyi film ödülü sansür En İyi Yönetmen Ödülü ödül töreni
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.