Göztepe'nin Senegalli golcüsü Cherif Ndiaye'den kendi taraftarına ırkçılık tepkisi

Göztepe'nin Senegalli golcüsü Cherif Ndiaye sosyal medya hesabı üzerinden ırkçılığa tepki gösterdi. 2-1 kazandıkları Başakşehir maçında "Kaybettiğimizde bana hakaret ediyor ve ırkçı şeyler söylüyorsunuz. Kazandığımızda ve gol attığımda ise bana 'Kral' diyorsunuz" diye isyan etti.

Göztepe'nin Senegalli golcü oyuncusu Cherif Ndiaye, taraftarların kendisine yönelik yaklaşımına tepki gösterdi. 25 yaşındaki santrfor Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, "Kaybettiğimizde bana hakaret ediyor ve ırkçı şeyler söylüyorsunuz. Kazandığımızda ve gol attığımda ise bana 'Kral' diyorsunuz. Bu saçmalık. İyi ve kötü günümde yanımda olan aileme ve en başında bana inananlara teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Ndiaye'nin takım arkadaşları da futbolcuya destek mesajları yazdı. İzmir ekibinde geçen sezon kiralık oynayan Ndiaye'nin bu yaz tapusu alınmıştı. Sarı-Kırmızılılar dün akşam yeni hocasıyla evinde Başakşehir'i 2-1 mağlup ederken ilk golü Ndiaye attı.

NESTOR EL MAESTRO GALİBİYETLE BAŞLADI

Milli aranın ardından Gürsel Aksel Stadı'nda Medipol Başakşehir'i konuk eden Göztepe geriye düştüğü maçta rakibini 2-1 yenerek bu sezonki ilk galibiyetine imza attı. İlk 3 haftada sadece 2 puan toplayabilen ve teknik direktör Ünal Karaman'la yollarını ayırıp Sırp çalıştırıcı Nestor El Maestro'yu göreve getiren sarı-kırmızılılar, 90 dakika bitiminde büyük coşku yaşadı.

Özellikle 2. yarıda oynadığı pozitif futbolla taraftarından tam not alan takım, maçın ardından tribünlerle 3 puanı doyasıya kutladı. Oyuncular ve taraftarlar hep birlikte İsyan Marşı söyledi. 

Türkiye'deki kariyerine galibiyetle başlayan Nestor El Maestro sergiledikleri performanstan son derece memnun kaldığını söyledi. Çarşamba günü göreve resmen başlayan 38 yaşındaki teknik adam, ilkleri yaşadıklarını söyledi. Güzel ve anlamlı bir galibiyet aldıklarını vurgulayan Maestro, "Bu sezon ilk kez kazandık, ben ilk maçımda sevindim, Tijanic ilk golünü attı. Her şey çok güzeldi. İkinci yarıda yaptığımız oyuncu değişiklikleri bize oldukça yaradı" dedi.

Göztepe'nin Senegalli golcüsü Cherif Ndiaye'den kendi taraftarına ırkçılık tepkisi

Göztepe, 17 Eylül Cuma günü Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı'nda Süper Lig'de yıllar sonra oynanacak İzmir derbisinde Altay'ın konuğu olacak. 

İRFAN CAN GEÇİT VERMEDİ

Göztepe'nin 2-1 kazandığı Başakşehir maçında kaleci İrfan Can Eğribayat kurtarışları geceye damga vurdu. İlk 45 dakikalık dilimde henüz 7. dakika topu ağlarında gören İrfan, ardından 3 net kurtarış yaparak takımının ayakta kalmasını sağladı.

Yüzde yüzlük pozisyonları çıkaran 23 yaşındaki file bekçisi performansıyla alkış topladı. Uzatmanın son saniyesinde bile karşı karşıya pozisyonda gole engel olan İrfan Can'ı Başakşehir Teknik Direktörü Aykut Kocaman da kutladı. Kocaman, maç sonu düzenlenen basın toplantısında, "İrfan Can farkı artırmamıza engel oldu, tebrik ediyorum" dedi. 

Başakşehir galibiyetiyle 4 hafta sonunda kazanmayı başaran Göztepe, sağ beki Murat Paluli'ye kahroldu. Maçın 43'üncü dakikasında acılar içinde yerde kalan ve sahayı sedye ile terk eden Murat'ın durumunun ciddi olduğu kaydedildi. Önce kırık şüphesiyle hastaneye kaldırılan Murat'ın bağlarından sakatlandığı tespit edildi. MR'ı çekilecek 27 yaşındaki futbolcunun Altay derbisinde kesin olarak oynayamayacağı bildirildi. Murat'ın yerine oyuna giren Kerim Alıcı, Başakşehir müsabakasında gösterdiği performansla teknik direktör Maestro'dan tam not aldı.  

Göztepe'nin Senegalli golcüsü Cherif Ndiaye'den kendi taraftarına ırkçılık tepkisi ile ilgili etiketler Göztepe Nestor El Maestro Cherif Ndiaye İrfan Can Eğribayat
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.