Chelsea'yi satın almak isteyen Ganalı milyarder Bernard Antwi Bosiako kimdir?

Ganalı iş adamı ve siyasetçi Bernard Antwi Bosiako, İngiltere'nin Chelsea Kulübünü satın almak istediğini açıkladı hatta Londra devini Roman Abramovich'ten satın aldıktan sonra Real Madrid'in Brezilyalı forveti Vinicius Junior'u transfer etmeyi vadetti. Gana'da Chairman Wontumi olarak bilinen iş adamı Bosiako, ülkede altın madencilik firması, radyo ve televizyon sahibi.

Ganalı iş adamı ve siyasetçi Bernard Antwi Bosiako, İngiltere'nin Chelsea Kulübünü satın almak istediğini açıkladı.

Bosiako, bir yerel radyoda yaptığı açıklamada, 3 milyar sterlin teklifiyle Chelsea'ye sahibi olmak istediğini belirtti.

Altın madenciliği işinin kulübü satın almasını finanse edebileceğini kaydeden Bosiako, "Şu anda yapmak istediğim Chelsea Futbol Kulübünü satın almak. Ben bir iş adamıyım, altın madenciliği yapıyorum ve 3 milyar sterlini ödeyebilirim." dedi.

İLK TRANSFERİ VİNİCİUS JUNİOR

Bosiako, Chelsea'yi satın aldığında takıma getireceği ilk oyunculardan birinin Brezilyalı Vinicius Junior olacağını ifade etti.

Gana'da Chairman Wontumi olarak bilinen iş adamı Bosiako, ülkede altın madencilik firması, radyo ve televizyon sahibi.

Bosiako, aynı zamanda ülkede iktidar partisi Ulusal Vatansever Partisinin (NPP) Ashanti vilayet başkanlığı görevini yapıyor.

 

BERNARD ANTWİ BOSİAKO KİMDİR?

Politikacı, altın madeni sahibi ve radyo istasyonu patronu olan Boasiako'nun Chelsea'nin son teslim tarihi olan teklif vermek için 15 Mart'a kadar vakti var.

Serveti bilinmiyor, ancak The Sun, anavatandaki rakamların saat önce 20 milyon sterline kadar çıkabileceğini öne sürdüğünü bildirdi.

Bernard Antwi Boasiako olarak bilinen Başkan Wontumi, Ganalı bir politikacı ve şu anda Yeni Vatanseverlik Partisi'nin (NPP) Ashanti Bölge Başkanı.

Okuma yazma bilmediği iddialarına ülkenin prestijli okullarından Prempeh Koleji'ne gittiğini söylerek cevap vermişti.

Ashanti Bölgesi Yeni Yurtsever Partisi (NPP) başkanı Bernard Antwi Boasiako, Kumasi'de "yaklaşık 100" eve sahip olduğunda ısrar ederek servetini genç yaşta oluşturmaya başladığını açıkladı.

İlk 25 yatak odalı evini henüz 22 yaşındayken inşa etti.

Wontumi, 2020 seçimlerine girerken iktidardaki NPP'nin politikalarını ve programlarını yaymaya yardımcı olmak için Kumasi'de yeni bir radyo ve televizyon istasyonu kurdu.

Başkanın Obuasi'de bir Altın madeni şirketine sahip olduğu söyleniyor.

Chelsea'yi satın almak isteyen Ganalı milyarder Bernard Antwi Bosiako kimdir?

Chelsea'yi satın almak isteyen Ganalı milyarder Bernard Antwi Bosiako kimdir? ile ilgili etiketler Chelsea gana Roman Abramovich premier league
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.