'Charlie parmağımı ısırdı' videosu 760 bin dolara NFT olarak satıldı!

İnternet aleminin viral videolarından olan 'Charlie bit my finger' (Charlie parmağımı ısırdı) son zamanlarda sıkça duyduğumuz NFT ile tam 760 bin dolara ( 6.375.579,20 TL) alıcı buldu.

Türkçe karşılığı "değiştirilemez token" olan non-fungible token (NFT), blockchain ağı üzerinde şifrelenmiş, bir eşi daha olmayan token anlamına geliyor. Bu teknoloji, son haftalarda oldukça popüler hale geldi.

Bir zamanların viral videolarından 'Charlie bit my finger' (Charlie parmağımı ısırdı) da açık artırmada NFT ile 760 bin dolara alıcı buldu. Böylelikle, viral videoya internet üzerinden erişim artık mümkün olmayacak.

'Charlie parmağımı ısırdı' videosu 760 bin dolara NFT olarak satıldı!

Döneminin en viral videolarından biri olan ve 2007 yılında yayınlanmasıyla birlikte 880 milyonun üzerinde görüntülenme sayısına sahip olan video, açık artırmaya sunulmasından kısa bir süre sonra satıldı.

 

 

DİJİTAL ESERLER NFT İLE BİR BİR SATILIYOR​

Charlie ve Harry adında iki kardeşin sevimli görüntülerinin paylaşıldığı 'Charlie parmağımı ısırdı' adlı video , 'Felaket Kız' görseli gibi NFT ile satılan dijital eserler kervanına katıldı.

Davies-Carr ailesi, NFT ile açık artırmaya çıkarılan videodan 690 bin dolar tutarında bir gelir elde etti.

Böylelikle bir bakıma 'telif hakkı' alıcıya verilen videoya erişim, kısa bir süreliğine daha devam etse de artık internet üzerinden sağlanamayacak.

'Charlie parmağımı ısırdı' videosu 760 bin dolara NFT olarak satıldı! - Resim : 2

PARODİ VİDEOSU ÇEKİLECEK

2007 yılına ait olan videoda üç yaşındaki Harry Davies Carr, kardeşi Charlie'nin ağzına parmağını sokuyordu. Bu sırada küçük kardeş, ağabeyinin parmağını ısırınca milyonlarca kişinin yıllarca hatırlayacağı sahneler ortaya çıkmıştı.

Şimdi ise NFT olarak satılan videonun alıcısıyla, aynı sahnenin bir parodisi çekilecek.

'Charlie parmağımı ısırdı' videosu 760 bin dolara NFT olarak satıldı! - Resim : 3

NFT NEDİR?

"Değiştirilemez token" anlamına gelen (NFT), blockchain ağı üzerinde şifrelenmiş, bir eşi daha olmayan varlıklara deniyor.

Normal coin ve token kavramından farklı biçimde çalışan NFT; benzersiz, değiştirilemez, orijinalliği ve mülkiyet hakkı sahibine ait olan bir varlıktır.

NFT'ler, birbirlerinin yerine geçemeyecek orijinallikte ve farklı değerlerde üretilirler.

Eşsiz tokenler (NFT) genellikle koleksiyon, dijital sahiplik ve mülkiyet hakları alanında tercih ediliyor. Ayrıca kripto sanat eserleri, dijital koleksiyon ürünleri ve çevrimiçi oyunlarda yer alan eşsiz dijital öğeler gibi çeşitli alanlarda da NFT kullanılıyor.

'Charlie parmağımı ısırdı' videosu 760 bin dolara NFT olarak satıldı! ile ilgili etiketler Dolar NFT charlie bit my finger nft satış

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.