Charlie Hebdo yine küstahlaştı

Fransız hiciv dergisi Charlie Hebdo'nun çığ felaketiyle ilgili bir karikatürü İtalya'da tepkiyle karşılandı.

Derginin söz konusu karikatüründe, "İtalya - Kar geldi" başlığı altında ölümü sembolize eden bir figür kayakla dağdan inerken görülüyor.

İtalya'yı sarsan çığ felaketiyle ilgili bu çizim ülke medyasında "Şok karikatür" gibi başlıklarla verildi.

BBC Türkçe'nin haberine göre, sosyal medyada da dergiye öfke dolu mesajlar yağmaya başladı.

Kimi Twitter kullanıcıları, derginin Paris'teki ofisinde yaklaşık 2 yıl önce düzenlenen kanlı saldırıyı hatırlatarak, "Saldırıya uğradığınızda sizin yanınızdaydık ama siz bizimle dalga geçiyorsunuz", "Muhammed'le dalga geçtiğinizde de gülmüyordum, boğulmuş bir çocukla alay ettiğinizde de, şimdi de" diye eleştiride bulundu.

Kimileri ise "Umarım IŞİD sizi tamamen kapatır" şeklinde mesajlar yazdı.

Bazı sosyal medya kullanıcıları ise sert tepki verenleri eleştirerek "Bir yıl önce hepiniz Charlie Hebdo'ydunuz" dedi ve her halükarda ifade özgürlüğünün savunulması gerektiğini vurguladı.

Charlie Hebdo, geçen Ağustos ayında da yaklaşık 300 kişinin öldüğü depremin kurbanlarını makarnaya benzeterek İtalyanları kızdırmıştı.

Depremde en ağır hasarı alan yerleşim yerlerinden olan Amatrice Belediyesi dergi hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Tepkiler üzerine Fransa'nın Roma Büyükelçiliği "Charlie Hebdo'nun çizimi hiçbir şekilde Fransa'nın duruşunu yansıtmaz" şeklinde bir açıklama yapma ihtiyacı hissetmişti.

7 Ocak 2015'te Hz. Muhammed'i tasvir eden bazı karikatürler yayımlamasının ardından Charlie Hebdo dergisine düzenlenen terör saldırısında derginin bazı ünlü çizerleri öldürülmüştü. Paris'te 7 Ocak'ta Charlie Hebdo dergisine saldırıyla başlayan ve 3 gün devam eden 3 ayrı terör saldırısında toplam 17 kişi hayatını kaybetmiş, polis operasyonlarında 3 saldırgan ölü ele geçirilmişti.

Charlie Hebdo yine küstahlaştı ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.