Charlie Hebdo nedir? Hangi ülkenin dergisidir?

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’nun eski binasının bulunduğu civarlarda gerçekleştirilen silahlı saldırıda kişinin yaralandığı kaydedildi. Charlie Hebdo nedir? Charlie Hebdo nerede? Charlie Hebdo hangi ülkenin dergisidir? Detaylar haberimizde…

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun eski binasının bulunduğu bölgede silahlı saldırı gerçekleşti. Saldırıda kişi yaralanırken 2’sinin durumunun ağır olduğu kaydedildi.

CHARLİE HEBDO NEDİR?

Charlie Hebdo, Fransa'da yayımlanan haftalık mizah dergisi. İlk sayısı 1969'da yayımlanan dergi 1982'de kapandı ve 1992'de yeniden yayın hayatına döndü.Çarşamba günleri yayımlanır. Sol-anarşist eğilimli bir yayındır. 2009 yılından itibaren Stéphane Charbonnier editörlüğünde çıkan derginin daha önceki editörleri François Cavanna (1969-1981) ve Philippe Val (1992-2009)'dır.

Derginin kökleri 1960'lı yılların Hara-Kiri Hebdo adlı dergiye dayanır. General de Gaulle'ün ölümü sonrasında yayınlanan karikatürler nedeniyle büyük tepki gösterilen Hara-Kiri Hebdo, ertesi yıl yerini Charlie Hebdo dergisine bıraktı. Hiçbir konuda provokasyondan kaçınmama politikası izleyen dergi, karikatürler yoluyla her türlü inanç ve dogmaya ağır eleştirilerde bulunmuş ve haklarında çok sayıda dava açılmıştır. Davacıların başında Katolik Kilisesi bulunur.

"Şeriat Hebdo" adıyla çıkarılan 2 Kasım 2011 sayısından sonra dergi binasına molotof kokteyli atıldı. 20 Eylül 2012'de Muhammed'i tasvir ettiği öne sürülen karikatürleri yayımlaması büyük tepki çekti.

Charlie Hebdo nedir? Hangi ülkenin dergisidir? ile ilgili etiketler charlie hebdo
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.