Charles Aznavour'un cenaze töreni görüntülerİ!

Usta sanatçı Charles Aznavour yakın zamanda aramızdan ayrılmıştı. 94 yaşında hayata gözlerini yuman Aznavour'un bugün gerçekleştirilen cenaze töreni, merak eden hayranları tarafından araştırılıyor. Charles Aznavour''un cenaze töreni görüntüleri basına yayıldı. İşte sevenlerini yasan boğan o kareler için haberimize bakabilirsiniz...

Charles Aznavour'un cenaze töreninden görüntüler! Ermeni asıllı Fransız şarkıcı Charles Aznavour geçtiğimiz günlerde hayatını kaybetmişti. 94 yaşında yaşamını yitiren Aznavour'un bugün yapılan cenaze töreni sevenleri tarafından merak ediliyor. Charles Aznavour''un cenaze töreni görüntüleri yayınlandı. İşte yürek burkan o kareleri haberimizde bulabilirsiniz...

Charles Aznavour'un cenaze töreni görüntülerİ!

CENAZE TÖRENİNDEN GÖRÜNTÜLER

94 yaşında yaşama veda eden Fransız şarkıcı ve söz yazarı Charles Aznavour bugün düzenlenen cenaze töreni ile sonsuzluğa uğurlandı.

Charles Aznavour'un cenaze töreni görüntülerİ! - Resim : 2

Charles Aznavour'un cesedi, Napolyon Bonapart'ın naaşının da yer aldığı Les Invalides Askeri Müzesi'ne defnedildi. Cenaze töreni sırasında obua benzeri üflemeli bir çalgı ile müzik çalındı.

Charles Aznavour'un cenaze törenine Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un yanı sıra Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ve bazı Ermeni din adamları da katıldı.

22 Mayıs 1924'te Paris'te dünyaya gelen Charles Aznavour, Hier Encore, Apres l'Amour ve La Boheme gibi ünlü şarkıların sahibiydi.

Charles Aznavour'un cenaze töreni görüntülerİ! - Resim : 3

 CHARLES AZNAVOUR KİMDİR?

Shahnour Vaghenag Aznavourian bilinen sahne adıyla Charles Aznavour (22 Mayıs 1924; Paris), Ermeni asıllı Fransız şarkıcı, söz yazarı, oyuncu ve diplomat. Fransa'nın popüler ve kalıcı sanatçılarından biri.

Ermeni kökenli bir ailenin oğlu olarak 22 Mayıs 1924'te Paris'te dünyaya geldi. Fransa’ya Gürcistan’dan göç eden babası Michael Aznavourian şarkıcı, İzmir'den göç eden annesi Knar Baghdasarian ise oyuncuydu. "Caucase" isimde bir lokantaları vardı. Sanatçı bir aileden geldiğinden küçük yaşta tiyatroyla tanışan Aznavour henüz dokuz yaşındayken oyunlarda rol alıp şarkı söylemeye başladı. Küçük kumpanyalarda şarkı söyleyerek başlayan kariyerinin dönüm noktası ünlü Fransız şarkıcı Edith Piaf'la tanışması oldu. Piaf’la birlikte Amerika’ya ve Avrupa’nın çeşitli kentlerine düzenledikleri turneler sonucu dünyaca ünlü bir şarkıcı haline geldi.

Altı dilde (Fransızca, İngilizce, İtalyanca, İspanyolca, Almanca ve Rusça) dilde şarkı söyleyebilen çok yönlü bir sanatçı olan Aznavour’un dünyanın dört bir yanında pek çok hayranı vardır. Ana dili Fransızca dışında, İngilizce ve Almanca da konuşur, ama Ermenice bilmemektedir. Bugüne dek, altmışa yakın filmde rol alan Aznavour yüzlerce beste yapmış ve şarkı sözleri yazmıştır. Fransa`nın Frank Sinatra`sı olarak da lanse edilen Aznavour`un hemen hemen bütün parçaları aşkla ilgilidir. 1970'lerde "Dance in the Old Fashioned Way" ve "She" parçalarıyla İngiltere'de büyük başarı elde etti.

Charles Aznavour'un cenaze töreni görüntülerİ! - Resim : 4

1988'de yaşadığı depremle ağır yaralar alan Ermenistan'a "Ermenistan için Aznavour" adlı bir vakıf kurarak maddi manevi yardımlarda bulunuyor. Bu çabaları nedeniyle Ermenistan Hükümeti 2004 yılında ülkenin en yüksek mertebesi olan "Ermenistan Ulusal Kahramanı" ödülüne layik görmüştür.[1] 2008 yılındada Serj Sarkisyanın imzaladığı kararname ile Aznavour'a Ermenistan vatandaşlığı verilmiş ayrıca 2009 yılında Ermenistan'ın İsviçre Büyükelçisi olarak atanmıştır. Ayrıca 2009 yılından itibaren Birleşmiş Milletler'de Ermenistan'ın daimi delegesi olmuştur. 2011 yılında yayınladığı kitabında Soykırım kelimesi beni rahatsız etmeye başladı demiş ve Türkiye'ye karşı kin beslemediğini söylemiştir.

1960'dan fazla filmde oynayan Aznavour, François Truffaut'nun Piyanisti Vurun (Tirez sur le pianiste) filminde Édouard Saroyan karakterini canlandırmıştır. 2002 yılında Ermeni Kırımı iddialarını konu alan Ermeni asıllı Kanadalı yönetmen Atom Egoyan'ın Ararat filminde rol aldı. 2006 tarihli, hikâyesini Costa-Gavras'ın yazdığı, yönetmenliğini Laurent Herbiet'nin yaptığı Albayım adlı filmde Peder Rossi karakterini canlandırdı.

Charles Aznavour'un cenaze töreni görüntülerİ! ile ilgili etiketler Charles Aznavour cenaze töreni görüntüleri
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.