Cezayir'den Fransa'ya karşı dava çağrısı

Cezayir parlamentosunda bulunan 7 partiden, Fransa'ya, İslam'a ve değerlerine hakaret kampanyası yürüttüğü için uluslararası dava açılması çağrısı geldi. Ortak açıklamada, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Hazreti Muhammed’e (SAV) yönelik hakaret içerikli ifadeleri de güçlü şekilde kınandı.

Cezayir, İslam düşmanı Fransa Cumhurbaşkanı Macron için harekete geçti. 

Cezayir Parlamentosu'nda temsil edilen 7 partisi tarafından uluslararası insan hakları kuruluşlarına, nefret söylemi ve ırkçılık suçlarından Fransa'ya karşı dava açılması çağrısında bulunuldu.

Çağrıda İslam ülkelerindeki meclisler de Fransa'nın tutumunu kınamak için olağanüstü toplantılar yapmaya davet edildi.

Müslüman dünyasında tepkilerin odağında ise Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron bulunuyor.

Macron'un İslam'ı hedef alan sözleri ve bazı Fransız yetkililerin İslam düşmanı uygulamaları nedeniyle Fransa'ya ve liderliğine Müslüman nüfusun ağırlıklı olduğu ülkelerden tepkiler gelmeye devam ediyor. 

Cezayir'den Fransa'ya karşı dava çağrısı ile ilgili etiketler Cezayir Fransa Emmanuel Macron İslam Müslüman
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.