Cezayir'deki toplantı İsmailağa Cemaati'nde krize neden oldu: Cübbeli Ahmet Hoca'dan sert tepki

Cezayir'de düzenlenen İslam Ulemaları Toplantısı İsmailağa Cemaati'nde krize neden oldu. Cemaatin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun toplantıya katılmadığı halde katılmış gibi gösterilmesine Cübbeli Ahmet Hoca sert tepki gösterdi. Cübbeli, Marifet Derneği, Müceddid Mahmud Efendi Vakfı ve Ahıska Yayınevi ile ilişkisini kestiğini açıkladı.

Müceddid Mahmud Efendi Vakfı Başkanı Muhammed Keskin ve beraberindeki heyetin, 18 Kasım'da Cezayir'de katıldığı Uluslararası İslam Ulemaları Toplantısı İsmailağa Cemaati'nde kriz çıkarttı.

Cezayir'e gitmeyen ve toplantıya katılmayan İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun katılmış gibi fotoğrafının altına Ustaosmanoğlu bacanağı Muhammed Keskin'in adının yazılmasına kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü çok sert tepki gösterdi.

Marifet Derneği'ni hedef alan Ünlü, "Yahu kardeşim efendi hazretleri bu toplantıya gitmedi. Bu toplantının mahiyeti ayrı bir konu detaya girersek oradan da neler çıkar" dedi.

"BÜYÜK İFTİRA"

"Büyük bir iftira" ifadelerini kullanan Cübbeli Ahmet, 18 Kasım'dan beri bir düzeltme beklediğini belirterek şunları söyledi: "Her gün bekliyorum, bakıyorum... Bizim gözümüzün içine baka baka sizin şeyhinize böyle hakaret ederiz bir şey de yapamazsınız diyorlar benim de kanıma dokunuyor. 18 Kasım nere 31 Aralık nere..."

"Ben de dedim ki ben batılı sessiz kalamam gittim İsmailağa'nın heyetine bazı hocalarla toplantı yaptık. Böyle bir durumla karşı karşıya kaldım. Efendinin vakfına da uymuyor bu iş. Hazırladığım tefsiri İsmailağa Yayınevi'ne teslim ettim sizleri de bu işle şahit ediyorum. Bu efendi hazretlerine yapılır mı ya... Bütün ümmetin değeri ya".

'BELGELERİM VAR' DEYİP GÖSTERDİ

"Belgelerim var" diyerek fotoğrafı gösteren ve Marifet Derneği, Müceddid Mahmud Efendi Vakfı ve Ahıska Yayınevi ile ilişkisini kestiğini açıklayan Cübbeli Ahmet şu ifadeleri kullandı:

"Buna ben tahammül edemiyorum. Bu cefadır, ezadır. Bundan sonra Marifet Derneği, Müceddid Mahmud Efendi Vakfı ve Ahıska Yayınevi gibi kuruluşlardan teberri ettim. Bugün bunu yapan yarın ne yapmaz. Bu yapılınca bardağı taşıran son damla oldu. Kim tövbe ederse tövbe kapısı açıktır. Ama sen kendi sitende bu iftirayı hala tutuyorsan, çıkıp yanlış yaptık demiyorsan ben bunun manasını şöyle anlıyorum: Biz sizin şeyhinize böyle operasyon çekeriz. Yola gideceğimiz adamları artık çek etmemiz lazım.

Cezayir'deki toplantı İsmailağa Cemaati'nde krize neden oldu: Cübbeli Ahmet Hoca'dan sert tepki ile ilgili etiketler İsmailağa Cemaati fotoğraf Cübbeli Ahmet Hoca toplantı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.