Cezayir'de korkunç orman yangını: 42 kişi yaşamını yitirdi!

İtalya, Yunanistan gibi Akdeniz'in kuzeyinde bulunan ülkelere ek olarak, Akdeniz'in güney kıyılarında bulunan Cezayir'de de orman yangınları baş göstermeye başladı. Şimdiye kadar hayatının kaybedenlerin sayısının 42'ye ulaştığı açıklandı.

Akdeniz'in kuzey kıyıları orman yangınlarıyla boğuşurken, güney kıyıları da Küresel Isınma'dan nasibini alıyor. Cezayir, yangınlarla savaş veriyor.

42 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Cezayir Başbakanı Eymen bin Abdurrahman yaptığı açıklamada, ülkedeki birçok eyaleti kasıp kavuran orman yangınlarında hayatını kaybedenlerin sayısının 25'i asker 17'si sivil olmak üzere 42'ye yükseldiğini duyurdu.

Başbakan Abdurrahman, hükümetin uluslararası toplumdan yardım istediğini ve yangınları söndürmek için uçak kiralamak üzere ortaklarla görüşmelerde bulunduğunu ifade etti.

CUMHURBAŞKANI TAZİYE MESAJI VERDİ

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, ülkenin çeşitli bölgelerine yayılan orman yangınlarında 25 askerin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

Tebbun yaptığı yazılı açıklamada, "Bejaia ve Tizi Ouzou dağlarında çıkan yangınlardan yüzden fazla vatandaşı kurtarmayı başaran Ulusal Halk Ordusu'nun 25 üyesinin şehadet haberini büyük bir üzüntüyle öğrendim. Şehitlerimizin ruhları önünde saygıyla eğiliyoruz. Şehitlerimizin ailelerine başsağlığı diliyorum" demişti.

Cezayir'de korkunç orman yangını: 42 kişi yaşamını yitirdi! ile ilgili etiketler Cezayir Orman Yangın

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.