Cezaevindeki PKK’lılara ayakkabı ile talimat gönderen kadın, daha önce de patlayıcıyla yakalanmış!

Adana'da terör örgütü PKK/KCK'nın sözde üst yönetiminden aldıkları talimatları, cezaevinde bulunan hükümlü ve tutuklulara giymeleri için götürdükleri spor ayakkabıların tabanında ulaştırdığı iddiasıyla yakalanan Zeynep T. ev hapsi cezasına çarptırıldı. 2007 yılında Kocaeli’de 11 kilo 730 gram patlayıcı ile yakalandığı belirlenen Zeynep T.'nin 10 yıl hapis cezası aldığı ortaya çıktı.

Bazı cezaevlerinde bulunan terör örgütü PKK/KCK üyelerinde, yaptığı telefon görüşmeleri ve belirli aralıklarla kendilerine giymeleri için gelen spor ayakkabılardan sonra sergiledikleri davranışlardaki değişiklikler fark edildi. İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, cezaevindeki örgüt üyelerini teknik takibe aldı. Cezaevlerindeki örgüt üyelerinin, sözde 'değer ailesi' ile irtibatta olduğunu saptayan ekipler, sözde değer ailesinin cezaevindeki örgüt üyelerinin ailelere finans desteği sağladığını, yaptıkları telefon görüşmelerinde arama yönlendirme suretiyle aileleri cezaevi dış koordinasyon sorumlularına aktardıklarını tespit etti.

Cezaevindeki PKK’lılara ayakkabı ile talimat gönderen kadın, daha önce de patlayıcıyla yakalanmış!

NASIL DAVRANMALARI GEREKTİĞİNİ YAZMIŞLAR

Ekipler ayrıca, PKK/KCK’nın sözde üst yönetiminin, örgütün cezaevi dış koordinasyon sorumluları aracılığıyla spor ayakkabıların tabanına pelur kağıda saklanmış talimat gönderdiklerini, bu talimatlarda ise örgüte eleman kazandırmaları ve cezaevinde nasıl davranmaları konusunda bilgilerin yer aldığını belirledi.

Cezaevindeki PKK’lılara ayakkabı ile talimat gönderen kadın, daha önce de patlayıcıyla yakalanmış! - Resim : 2

YAKALANDILAR

10 Temmuz’da talimatların gönderilmesine yardım eden kişilerin yakalanması için Adana merkezli Diyarbakır, Osmaniye, İzmir, İstanbul ve Van’da operasyon düzenlendi. Operasyonda, Zeynep T., A.K., M.A., F.D., A.K., G.K., A.İ., E.T., F.İ., U.M., C.A., P.A., S.U. ve M.İ. gözaltına alındı. A.K.’nin evinde yapılan aramada Kalaşnikof marka tüfek, 2 ruhsatsız av tüfeği, Zeynep T.'nin evinde de 18 farklı spor ayakkabı tabanına özel olarak zulalanmış, örgüt üyelerine talimatlar içeren ve çıplak gözle okunamayacak şekilde pelur kağıtlara basımı yapılmış 33 doküman, çok sayıda örgütsel içerikli kitap ve şüphelilere ait dijital materyaller tespit edildi.

Cezaevindeki PKK’lılara ayakkabı ile talimat gönderen kadın, daha önce de patlayıcıyla yakalanmış! - Resim : 3

SUSMA HAKKINI KULLANDIĞINI SÖYLEDİ

Emniyetteki sorgusu tamamlanan 4 şüpheli, savcılık talimatıyla serbest kaldı. Adliyeye sevk edilen 10 şüpheliden aralarında Zeynep T.’nin de bulunduğu 4'ü ev hapsi cezasına çarptırılırken, 6 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Zeynep T.'nin mahkemede hasta olduğunu belirterek, "Susma hakkımı kullanıyorum. Savunmamı daha sonra yazılı olarak yapacağım” dediği bildirildi.

ÇANTASINDA 11 KİLO 730 GRAM PATLAYICIYLA YAKALANMIŞ

Zeynep T.’nin 2007 yılında polisin Kocaeli’de yaptığı operasyonda, çantasında 11 kilo 730 gram A4 tipi plastik patlayıcı ve 10 elektrikli kapsül ile yakalandığı ortaya çıktı. O dönem, Zeynep T.’nin PKK’nın talimatıyla Tüpraş’ın İzmit Rafinerisi’ne yönelik bombalı eylem hazırlığında olduğu, olayla ilgili de Zeynep T. ile birlikte 12 şüphelinin yakalandığı bildirildi. Zeynep T.’ye, sevk edildiği adliyede ‘yasadışı örgüte üye olmak’, ‘patlayıcı madde atmak, taşıma’, ‘Resmi belgede sahtecilik’ suçlarından 10 yıl hapis cezası verildiği aktarıldı.

DHA

 

Cezaevindeki PKK’lılara ayakkabı ile talimat gönderen kadın, daha önce de patlayıcıyla yakalanmış! ile ilgili etiketler PKK Adana spor ayakkabı pkk/kck pkk/kck
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.