Cezaevi ziyaretlerinde e-Görüş dönemi

Cezaevlerinde e-Görüş dönemi başlıyordu. Uygulama Adalet Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı iş birliğinde gerçekleştirildi. Ceza infaz kurumlarında dijital dönüşümü başlatan Akıllı Teknolojilerin Ceza İnfaz Kurumlarına Entegrasyonu Projesi'nin tanıtımı Sheraton Otel'de yapıldı. Projenin pilot uygulaması ise Ankara Sincan Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda olacak.

Sheraton Otel'deki törene, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türk Telekom Genel Müdürü Ümit Önal katıldı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, proje ile artık hükümlülerin eş, çocuk, aile ve yakınlarıyla görüntülü görüşebileceklerini, elektronik sayım, sağlık hizmetlerine erişim, dilekçe hakkının kullanılması, kitaplara erişim, kantin siparişi ve ödemeleri gibi çok önemli hizmetlerin de projede yer aldığını açıkladı.

Gül, cezaevlerindeki kantin siparişinin elektronik ortamda yapılacağını, bu nedenle artık kurumlardaki emanet para bürolarının ortadan kaldırılacağını da sözlerine ekledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da projeyle hükümlülerin, temel bazı işlemleri personel ihtiyacı olmadan gerçekleşebileceklerini, cezaevi yönetimi ile hükümlü yakınlarının da işlerinin kolaylaşacağını aktardı. Karaismailoğlu, "Çalışma kapsamında, cihazlar üzerinden görüntülü görüşme, kantin sipariş yönetimi, görüntülü sağlık hizmetleri, parmak izi ile sayım, kitap talebi, dilekçe başvuru hizmetleri, bilgilendirme ve anons hizmetleri yer alıyor" diye konuştu.

Türk Telekom Üst Yöneticisi Ümit Önal ise Türk Telekom olarak projeyi 2 yıl içerisinde yaygınlaştıracaklarını ifade etti. 

GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.